Михаило Асановић: Не видим проблем што Мандић, као представник Срба у Црној Гори, у кабинету држи тробојку

Предсједник Општине Зета Михаило Асановић је данас у емисији ,,Са Српском у центар” Српске Радио-телевизије коментаришући саопштење које потписује шеф посланичког клуба ДПС-а Андрија Николић, гдје се наводи да ће ,,ДПС покренути иницијативу за смјену предсједника Скупштине Андрије Мандића због пријема Митрополита црногорско приморског Јоаникија, приликом којег је Мандић у свом кабинету истакао тробојку“ да га од ДПС-а и СДП-а ништа више не чуди.

,,Они су од краја 2019. године када су кренули да, усвајањем закона о слободи вјероисповијести, отимају цркве и манастире прешли у тотални антисрбизам и радикализам. Црногорска тробојка, по Уставу Црне Горе, може да стоји уз државну заставу. Код нас у Зети тробојка се налази и на згради општине и у мом кабинету. Не видим проблем што Андрија Мандић, као један српски политичар и представник Срба у Црној Гори, у свом кабинету држи тробојку. ДПС-у не смета када неке друге националне мањине истичу своја обиљежја, као што је то био случај са албанским заставама у Тузима док су на тробојке алергични и одмах почну испољавају антисрпски наратив који је код њих посебно изражен у последњих седам-осам година. Не сметају ни изјаве представника хрватског народа у Црној Гори Андријана Вуксановића. Тробојка је народна застава,  која по Уставу Црне Горе има право да стоји уз државну заставу. Сигуран сам да тробојку подржава 50% становника Црне Горе као и да ће слободни попис, који је недавно завршен, показати да Срба у Црној Гори има много више него на претходном попису као и да ће бити преко 50% грађана који су се изјаснили да говоре српским језиком. Зашто се онда не би српски језик, кроз измјене закона о државним симболима и језику, увео као званични језик у Црној Гори?- казао је Асановић.

као на примјер кад Андрију Вуксановића у његовим изјавама подржавају хрватски политичари у Црној Гори онда то није мијешање у унутрашње ствари Црне Горе док уколико и најнижи чиновник из Србије да неку изјаву

Емисију са Михаилом Асановићем у репризном термину емисију можете пратити на каналима Српске телевизије од 20:30 часова, на таласима Српског радија од 21: 30 а можете је наћи и на порталу Српске РТВ као и на платформи ју тјуб.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare