Medojević: U Spužu su se dešavala profi ubistva! Knežević ta o nije mjesto!

Lider Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević takođe tvrdi da Kneževićev boravak u Spužu nije bezbjedan.

– Spuž za njega nije sigurno mjesto. Tamo su se dešavala profesionalna ubistva, u tom zatvoru su non-stop racije. Tamo leži stotinak ljudi koji su ozbiljni članovi DPS mafije. Bolje bi mu bilo sa te strane da se brani sa slobode. Nisam siguran da mu ANB može dati tačnu bezbjednosnu procjenu. Može formalnu, ali fizičku zaštitu i plan kretanja, nisam siguran – smatra Medojević.

Kedman očekuje da crnogorski sistem osigura da Knežević ima pravično suđenje.

– To je apsolutni minimum koji očekujemo od njih. Ali očigledno smo zabrinuti i zato nastavljamo da se borimo pred Evropskim sudom za ljudska prava. Uključićemo tela Ujedinjenih nacija kao što je Radna grupa za arbitrarni pritvor. Želimo da se uvjerimo da bilo koji proces koji se sprovodi bude pravedan i u skladu sa zakonom, da ne bude politički motivisan proces – naveo je on.

Prema njegovim riječima, posvetiće se prevazilaženju ovih pomenutih zabrinutosti u narednih nekoliko dana i nedjelja. A plus portal podsjeća da je Kedman javnosti u Crnoj Gori poznat i kao advokat državljanina SAD i bivšeg oficira američke vlade za borbu protiv terorizma Džozefa Asada u slučaju državni udar.

U Kneževićevom advokatskom timu je Edvard Ficdžerald, ekspert za krivicu i ekstradicije, koji zastupa i Džulijana Asanža, a među njegovim klijentima bili su i Silvijo Berluskoni i Boris Berzovski. Ficdžerald ima i prestižnu titulu kraljevog savjetnika

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare