Medojević u kondiciji: PREMIJERA ZANIMAJU SAMO “STRATESKE PROVIZIJE” PO MODELU “PAF-PAF”

Premijera MILO-JKne zanima stanje u sektoru bezbjednosti , i ako je dostizanje mjerila u poglavljima 23. I 24. najvazniji politicki uslov EU. Ta poglavlja ce se i poslednja zatvoriti , jer ce biti neophodno da se i neki visoki drzavni funkcioneri suoce sa optuzbama za korupciju.

Premijera MILO-JKA ne zanima Parlament . Nije se udostojio da ispuni svoju ustavnu obavezu da procita ekspoze Premijera. Jedva su ga natjerali da dodje na Premijerski sat. Kaze da je za njega boravak u Parlamentu “gubljenje vremena”
Istovremeno dok su mu puna usta EU, nema pojma da je funkcionalna demokratija i medjusobna kontrola grana vlasti jedan od fundametalnih kriterijuma EU za clanstvo.

Premijera MILO-JKA ne zanima da aplicira za fondove EU za izgradnju auto puta od 235 mil EUR , po vrlo poboljnim uslovima, i ako mu je strateski cilj izgradnja auto-puteva. Zasto Premijer odbija jeftina i povoljna sredstva iz EU.

Zato sto se sa EU ne mogu ugovoriti duplo vece cijene i korupcionaska provizija. A postoji i nezgodna kontrola trosenja novca a i Linda Kovesi EU specijalni tuzilac posebno istrazuje korupciju u teosenju EU fondova. U Hrvatskoj vec je uhapsen jedan ministar zbog toga, a u Briselu se , po kuloarima, prica da je meta i sami Premijer Hrvatske , Andrija Plenkovic, poznat po nadimku AP.

Zasto Premijer MILO-JKO odbija i veoma povoljne kredite EBRD za finansiranje infratsrukture?

Kaze, da EBRD smatra da su MILO-JKOVI auto putevi i brze ceste ekonomski neisplativi i traze dodatne uslove. I EBRD, kao i EU imaju kontrole trosenja sredstava i detaljne revizije. A to MILO-JKA strasno nervira.

I sa EBRD je tesko ugovoriti auto-puteve i brze ceste po duplo vecim cijenama od trzisnih i dobiti korupcionaske provizije!!
A to je jedino sto MILO-JKA zanima.

Zato se MILO-JKO opredjelio za tajne , ali organizovane pregovore sa privatnim kompanijama kojima nijesu strane korupcionaske prakse ugovaranja posliva sa kormpiranim Vladama.

Tako je MILO-JKO vec odredio da ce trosak izgradnje diocine automouta Matesevo – Andrijevica kostati 500 mil EUR, bez izraejenig glavnog projekta.

Ranije studije radjene za potrebe Svjetske banke govore da je procjena vrijednosti izgrdnje ove dionice 250 mil EUR.

Eto carobne formule Premijera MILO-JKA, poznate pod kodnim nazivom :” PAF-PAF”.

Ugovoris sa privatnom kompanijom duplo vecu cijenu, das drzavne garancije, privatna firma obezbjedi finansiranje stvarnih troskova koji su max 250 mil EUR, Vlada se zaduzi za 500 mil eur, plus kamate i takodje za vracanje kredita obezbjedi drzavne garancije. Izvodjac radova potrosi 250 mil EUR, a naplati 500 mil EUR, MILO-JKU isplati 5% od cistog profita od 250 mil EUR ( 12,5 mil EUR) . MILO-JKO se dodatno ugradi u pozjamljivanje 500 mil EUR za par miliona EUR . PAF-PAF i na racunu 15 mil EUR.

Ako se ovoj racunici dodaju razni benefiti koji prozilqze iz oslobadjanja izvodjaca radova od carine, svih poreza i doprinosa, mogucnoati sverca sirovina i repromaterijala ( kao sto je BEMAX radio za dionicu SMOKOVAC-MATESEVO) eto programa EVROPA SAD 2 za MILO-JKA, koji je usao u politiku da postane bogati tajkun. Na racun naivnog naroda koji povjeruje u svaku šarenu lazu.

Zato MILO-JKA ne zanima nista osim provizija. Sjednice Vlade se sve cesce odrzavaji preko Viber grupe, kadrove postavlja ujak i niegov sef kabineta, Milovic i Ujak vode bezbjednst, svaki Ministar vodi svoju politiku.

Drzava se raspada u zivom blatu korupcije i kriminala.

Kad ce biti zavrsene te saobracajnice po paprenim cijenama , uvecanjim za
Korupcionaske provizije i ekstra profite i ko ce vracati novih 6-8 mlrd duga, to MILO-JKA ne zanima.

Vazno je samo da mu vecina u Parlamentu odobri sve ove korupcionaske ugovore i drzavne garancije i zaduzenja ( zato hoce sto veci broj stranaka u Vladi) i on je zavrsio posao za sebe. Na osnovu tih odluka Vlade i Parlementa on ce potpisati Ugovore, i odmah ce dobiti svoje provizije. PAF-PAF.

On je posao zavrsio i moze da ide da uziva u muskim svlacionicama.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Medojevic vise nije poslanik, vec obican gradjanin, koji mora da dokaze sve ove teske optuzbe, u suprotnom njega treba procesurati zbog uzbunjivanja javnosti lazima.