Medojević: Spuž nije bezbjedan za Duška Kneževića!

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević je dobio garancije za bezbjednost u Crnoj Gori od međunarodnog faktora i njegov dolazak je poraz bivšeg lidera DPS-a Mila Đukanovića, smatra lider Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević.

“Njegovu bezbjednost nadziraće međunarodni faktori. Iznenađeni smo svi sa kakvom je efikasnošću sve odrađeno. Kneževićev dolazak doživljava se kao Đukanovićev poraz. Njegov dolazak izazvaće sve veće interesovanje, čak i među pripadnicima mafijaškog kartela i kriminalnih grupa”, kazao je Medojević u specijalnoj emisiji na A plus televiziji.

Medojević tvrdi da Kneževiču boravak u Spužu nije bezbjedan.

“Spuž za njega nije sigurno mjesto. Tamo su se dešavala profesionalna ubistva, u tom zatvoru su non stop racije. Tamo leži stotinak ljudi koji su ozbiljni članovi DPS mafije. Bolje bi mu bilo sa te strane da se brani sa slobode. Nisam siguran da mu ANB može dati tačnu bezbjednosnu procjenu. Može formalnu, ali fizičku zaštitu i plan kretanja, nisam siguran”, smatra Medojević.

Prema njegovim riječima, Kneževićev život u Crnoj Gori je ugrožen.

“On bolje to zna nego svi mi. To su monstrumi, a on zna na šta su sve spremni. Njegov dolazak je ozbiljna provokacija. Teško da je Đukanović mogao da doživi teži udarac”, smatra Medojević.

Medojević je podsjetio da je Knežević imao mogućnosti da odloži izručenje, ali je ipak pristao da dođe u Crnu Goru.

“Moćni centri koji vode istrage nisu mu dali garacije zato što ga vole, već računaju da će zasigurno dati dokaze, saznanja i činjenice o nepočinstvima prethodne vlasti. Znaju da će on sarađivati sa tužilaštvom”, ocijenio je Medojević.

Medojević smatra da Knežević treba da se brani sa slobode.

“Dobro je što se u Crnoj Gori pojavio ovakav čovjek koji je odličan svjedok i ima brojne dokaze. Tu se radi o finansijskim ugovorima i poslovima. Optužene za šverc cigareta su puštali na slobode, a to ukazuje da u crnogorskom pravosuđu postoje punktovi koji su lojalni DPS mafiji, a ne Crnoj Gori”, kazao je on.

Medojević je ponovio da je proces protiv Kneževića bio politički motivisan.

“On nikad nije pristao da učestvuje u montiraju procesa protiv mene i još deset lica”, podsjetio je on.

Medojević je ukazao da su povodom izručenja Kneževića izostale reakcije vrha crnogorske vlasti.

“Nema izjava premijera koji je u Berlinu, nema reakcije potpredsjednika Vlade, a nema ni stava ministra pravde. Oni su uspavane Trnove ružice. Paf-paf premijer je produžena ruka DPS-a, a Vlada opstuira pravdu i radi za DPS. Direktor Uprave policije je morao dati izjavu da je Kneževiću ovdje garantovana bezbjednost”, kazao je Medojević.

Arbitražni postupak zavisiće od krivičnih procesa, DK ima sjajne advokate 

Govoreći o arbitražnom postupku u slučaju Kneževića, Medojević je kazao da je to složen pregovarački proces.

“Vjerovatno će država insistirati da se tu radi o licu koje ima krivične procese za krivična djela i da se ne radi o šteti na imovinu. Obje strane imaju svoje argumente. Ako država bude htjela ipak da se nagodi, nešto se može vratiti restitucijom ili finansijskom kompenzacijom. To je složen pregovarački proces. Biće to žestoka pravna bitka, ali Knežević ima sjajne advokate. Ne znam koliko država u tom slučaju ima argumenata”, zaključio je Medojević.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare