Medojević: Spajiću ne poštuješ preko 30% Srba!

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević kazao je za Happy da u slučaju da imamo normalnog premijera, situacija sa Crnom Gorom bi bila itekako laka po pitanju podrške Rezolucije o „genocidu“ u Srebrenici.

„Ova Rezolucija ima svoj regionalni geostrateški značaj. Vrijeme u koje se donosi zajedno sa naporima da se Priština primi u Savjet Evrope, kao i u vrijeme kada se razgovara o promjeni Ustava i revidiranju Dejtonskog sporazuma u BiH dolazi ovo. Efekti su politički – ona će izazvati tenzije u regionu. U Crnoj Gori ima 30% Srba a premijer koji bi razmišljao o njima rekao bi da neće glasati“, kazao je Medojević.

Lider PZP-a tvrdi da Spajića ove teme ne zanimaju i tako je meta ovih međunarodnih mešetara.

Govoreći o nedavnim hapšenjima, Medojević tvrdi i da nije nepoznata strategija SAD-a koja ima odnose sa nekim kriminalizovanim režimima u Latinskoj Americi.

„Sve do onog trenutka do kad oni ispunjavaju geostrateške ciljeve SAD-a, određene strukture će im gledati kroz prste. Mislim da je najbolju definiciju dao bivši američki ambasador Vilijam Montgomeri koji je kazao da od 1998. godine posebno bezbjednosne agencije SAD-a znaju kakav je tip državnika Milo Đukanović i da se radi o čovjeku koji se bavi švercom kokaina i cigareta ali da su mu gledali kroz prste jer je bio važan čovjek za specijalne nediplomatske akcije u regionu“, kazao je Medojević.

Kako navodi lider PZP-a, Đukanović je znao crvene linije, da mu je dozvoljen šverc u Evropi ali ne i u SAD-u.

„Jer kada uđe u SAD, druge službe preuzimaju taj posao. Homeland security, FBI, i ona najopasnija DEA. On je dva puta „kiksao“ kada je 2007. sponzorisao dil sa gerilcima iz Kolumbije koja ratuje sa zvaničnim vlastima Kolumbije. Nakon toga se desila akcija Balkanski ratnik čime su upozorili Đukanovića da ne smije baš sve da rade. 2017. godine je takođe pokušao da preko crnogorske posade ubaci u Ameriku 26 tona kokaina i tu je izgubio svoj status“, kazao je Medojević.

Đukanović je, tvrdi Medojević, postao meta američkih službi a tada je krenulo prikupljanje informacija sa SKY aplikacije.

„Od tog trenutka Đukanović ulazi u tu fazu a zbog nedostatka političke podrške, Vlade Krivokapića, Abazovića i Spajića koje su čuvale Đukanovića nije došlo do krivično pravne odgovornosti. To je proizašlo iz dogovora iz maja 2020. godine kada je dogovoreno da neće dirati Đukanovića a da on neće praviti probleme prilikom mirnog transfera vlasti. Međutim, za taj dil nisu znali ljudi iz DEE i američkog Ministarstva pravde. Nakon što su saznali, organizovali su pojačani tim agencije u Beogradu koja se bavi geostrateškim regionalnim procjenama“, kazao je Medojević.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare