Medojević: Spajić je švercer cigareta!

Lider Pokreta za promjene (PZP) Nebojša Medojević podsjetio je da je 21.01.2021 godine objavio fotografiju ključnih operativaca šverca cigareta kako proslavljaju dil sa novim vlastima o nastavku šverca.

„Posle toga sam dobio povjerljivu i tačnu informaciju da su planirali angažovanje nekih kriminalaca iz Republike Srpske da me dobro polome“ – otkriva Medojević.

Zbog toga je odlučio da se obrati javnim pismom tadašnjem premijeru i direktoru ANB-a Dejanu Vukšiću i tražio provjeru svoje bezbjednosti na okolnosti prijetnji od klana iz Granda.

Naglašava da se radi o Vladi, za koju je i sam glasao, navodeći to kao najveću grešku u svojoj političkoj karijeri .

„U zahtjevu za istragu SDT na osnovu kojeg su pohapšeni pripadnici klana iz Granda, pominje se i taj događaj. Nije sporno šta misle i pričaju kriminalci iz Granda o meni. Isto što i ja o njima. To je prirodno i očekivano. Na suprotnom smo stranama fronta. Neobično je da njih iz policije i ANB obavještavaju o mojoj aktivnosti i danih samo pro-forme zovu da daju izjave u SPO. Tada je GST i dalje visokopozicionirani član Kavačkog klana Katnić, a šef SPO njegova desna ruka Radonjić.“

Tada je predsjednik Vlade bio Zdravko Krivokapić, koordinator službi bezbjednosti i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, a šef ANB Dejan Vukšić.

„Još nijesam dobio bezbjednosnu procjenu. Još jedan dokaz moje tvrdnje da je unutrašnja duboka država, oličena u bivšim vlasnicima koncerna „Vijesti“, djelovi crkve i Daka Davidović napravili dil sa Đukanovićem da bude zaštićen od krivičnog progona i da se šverc cigareta nastavi“ – stava je Medojević.

On podsjeća i da je u maju 2021., kao rezultat dila nove vlasti i starih švercera, iz magacina u Slobodnoj carinskoj zoni Bar izvučeno 94 kontejnera cigareta, te je za to neko u Vladi uzeo najmanje 9,4 miiona evra. „A meni je i dalje glava bila u torbi“- ističe Medoejvić.

„Na izborima 2023, moja i borba PZP protiv DPS mafije je nagrađena sa 0,7% , a jedan od korumpiranih ministara u Vladi Krivokapića koji je uzeo milione od švercera, je još na slobodi i postao je premijer Crne Gore. Svakom prema zaslugama.“ – zaključuje Medojević.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Hitno uhapsiti, ako nema dokaze, jer je ovo postalo degutantno. Ako ima dokaze uhapsiti Spajica odmah