Medojević: Provizija sad!

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević kazao je danas da je jučerašnja transakcija na Londonskoj berzi odrađena u dolarima, kao i da iznosi 750 milona sa kamatom od 7.25 odsto.

“Građani će nakon sedam godina vratiti 1,22 milijarde dolara. Kamate će biti 474 milijarde dolara. Ali je odmah sklopljen i tajni hedžing aranžman sa istom ili drugom bankom i kredit je konvertovan u evre. Koji su troškovi i kakvi su uslovi ovih aranzžmana, to samo Spajić i banda znaju. Ali, on opet laže čim zine i obmanjuje narod da su obveznice emitovane u evrima. Zašto se zadužio u dolarima, pa odmah konvertovao kredit u evre? Odgovor je jednostavan. Što vise transakcija, veće su provizije”, pojašnjava Medojević.

On dodaje i da su na ove iznose provizije su između 8 do 10 milijardi dolara.

“I to sve za samo jedan potpis. Kakva droga i cigareta. Nema lakše ‘zarade’. I ovo je samo početak. Spajić planira zaduženja države od 6 do 8 milijardi evra. Uzimanje provizija na skupe kredite i finansijske aranžmane je i jedina svrha niegovog bavljenja politikom. Prevara sa podizanjem zarada iz duga njemu je donijela vlast, koju koristi za brzo lično bogaćenje”, smatra lider Pokreta za promjene.

On ističe i da mu je jednom ova pljačka prošla.

“SDT drži u fioci kod bivšeg agenta Raša Ivanovića krivične prijave koje smo ja, ministar finansija Damjanović i Državna revizorska insititucija predali u SDT!!! Spajić je zaključio da je pljačka budžeta i građana Crne Gore i guranje zemlje u dužnicko ropstvo u Crnoj Gori nekažnjivo i nastavio je sa istom ekipom istu praksu, tajnog zaduživanja i sklapanja tajnih poslova direktnim pogodbama”, zaključio je Medojević.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare