Medojević podržava prosvetare!

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević pružio je punu podršku prosvjetarima koji su danas stupili u štrajk zbog odbijanja Vlade Milojka Spajića da im poveća plate.

Medojević navodi da su zahtjevi prosvjetara ustavni i u skladu sa zakonom o radu i granskim kolektivnim ugovorom.

„Kad je MILO-JKo povećao minimalnu zaradu na 450 evra morao je znati da će to izazvati poremećaje na tržištu rada i da će biti neophodno uskladiti važeće kolektivne ugovore sa novom minimalnom zaradom. Podizanjem minimalne zarade, došlo je do poremećaja odnosa u zaradama i bilo je neophodno ili korigovati koeficijante u GKU ili obračunsku vrijednost boda“, kazao je on.

Dodaje da nažalost autori programa Evropa sad 1 nisu uzeli u obzir ove posljedice, a sada ne žele da se suoče sa ustavnim i zakonskim obavezama i ispoštuju potpuno opravdane i argumentovane zahtjeve Sindikata.

„Neozbiljna, nekompetetna Vlada sastavljena od slučajnih prolaznika, bez elementarnog poznavanja sistema i države, krenula je u avanurističke poduhvate, motivisana samo jeftinom demagogijom i populizmom u cilju osvajanja vlasti. Sindikat prosvjete brani fundamentalna ljudska prava radnika, a pravo na fer i poštenu zaradu u skladu sa GKU je ključna tačka borbe. Kao neko ko je puno radio sa Sindikatima u zaštiti njihovih prava u pljačkaškim privatizacijama u čitavom regionu, ovim putem dajem punu podršku Sindikatu prosvjete i pozivam sve zaposlene u prosvjeti da pokažu elementarnu solidarnost u borbi za ljudsko dostojanstvo i dignitet profesije“, podvlači Medojević.

Dodaje da su prosvjetari u pravu a da Vlada nije.

„Samo jako“, zaključio je on.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Misli da ce ga prosvetari glast, pa da predje cenzus