Medojević: Najveći genocid u Crnoj Gori počinili su komunisti!

 Share

Najveći genocid u istoriji Crne Gore počinili su komunistički zlikovci u maju 1945. godine u Sloveniji, istakao je predsjednik PZP-a Nebojša Medojević.

On je podsjetio da je Vlada Slovenije proglasila je 17. maj kao nacionalni dan sjećanja na komunističke zločine.

– Najveći genocid u istoriji Crne Gore počinili su komunistički zlikovci u maju 1945. godine u Sloveniji, nakon završetka Drugog svjetskog rata kada su bez suda i krivice pobili između 11.000-15.000 ljudi iz Crne Gore. Njihov jedini “grijeh” je bio što nijesu bili komunisti. Ključni izvođači radova su i tada bili Crnogorci , predvođeni Milovanom Đilasom – istakao je Medojević.

Komunistički zlikovci su, tvrdi Medojević,  pobili tri odsto ukupne populacije Crne Gore samo zato što su bili ideološki i politički neistomišljenici

– Crna Gora nikad neće biti demokratska i pravna država dok ne osudi zločine komunističkog režima i politički, pravno, moralni i materijalno rehabilituje nevine žrtve i njihove potomke. Veliko poštovanje za političku elitu Slovenije koja je ispravno shvatila opasnost prećutkivanja komunističkih zločina i distancirala se od ove zlikovačke terorističke prakse – poručio je lider PZP-a.

On podsjeća da je tri puta sam kao poslanik inicirao da Skupština Crne Gore ratifikuje međunarodna akta koja su usvojili Savjet Evrope i Evropski Parlament o osudi zločina totalitarnih režima ( i nacista i komunista) ali nije bilo političke volje kod tadašnje većine.

– To je i bilo očekivano od političkih snaga koje su lice osumnjičeno za ratne zločine u Cavtatu i Konavlima 91/92 postavila za SDT koji treba da istražuje i goni razne zločince – podvukao je Medojević

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Svaka ti je Njegoševa gospodine Medojeviću.