Medojević: Ministre Mujoviću, čuvaj se da ne završiš u Spužu!

NEČUVENO FAVORIZOVANJE JEDNOG OD POTENCIJALNIH INVESTITORA U ŽELJEZARU!! RIZIK OD VELIKE KORUPCIJE!!!

Ministar energetike ili ne poznaje zakonsku regulative po kojoj se mijenja vlasništvo nad državnim resursima ili, kako je kazao predsjednik Pokreta za Promjene Nebojša Medojević, ima koruptivne motive.PLAYVOLUME

00:00/01:01TRUVID

„Jednostavno, nema razgovora, kontakata ni bilo kakve komunikacije između državnih funkcionera i potencijalnih investitora izvan procedura predviđenih uslovima i pravilima javne prodaje (tender, aukcija, itd)”, smatra Medojević.

Prema njegovim riječima, ministar Mujović nije nadležan za prodaju imovine bivše Željezare, osim u sluajevima kada je drzažva vlasnik akcija i/ili udjela u predmetu prodaje.

„Ovdje su nadležni organi upravljanja Željezare i organi upravljanja vlasnika Željezare – EPCG. Ministar očigledno nije upućen u Zakon o privatizaciji i procedurama za alokaciju drzavnih resursa. Javne i transparentne procedure su prioritet, direktno pregovaranje je izuzetak i to tek kad propadne više pokušaja javnih procedura”, navodi lider PzP-a.

Ministar, dodaje on, vjerovatno ne zna za Plan privatizacije, ovlašcenja i ulogu Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte.

„Ovako, usred raspisanog javnog poziva za zakup imovine Željezare, javno favorizovanie jednog od potencijalnih učesnika ukazuje na opasan rizik od korupcije i dovodi u pitanje motive Ministra. Moda mu u shvatanju ove moje priče omogne informacija da ja znam šta u ovoj priči radi i za koga izvjesni posrednik iz Milana sa inicijalima N.D. Sigurno mu ova info neće škoditi, a može da koristi da ne napravi neku grešku koja ga moze poslati u malo dužu posjetu Spužu”, zaključio je predsjednik Pokreta za promjene, Nebojša Medojević.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Zašto ovu budalu puštate i dalje u etar. Koga briga šta pijanica ima da kaže. Toliko godina je bio na sceni, ništa, ama baš ništa uradio nije. Samo je za Mila radio. Sram ga bilo, najahao je na ovog čovjeka kao kakva buva najgora.