Medojević: Mila čekaju lisice!

Bivša vladajuća partija DPS je političko krilo organizovanog kriminala koji je nastajao u kabinetima državnih institucija, rekao je lider Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević za TV Adria.

Po njegovom mišljenju aktuelna dešavanja u ovako maloj zemlji su dobar scenario za dobru Netfliksovu seriju.

Kaže kako je DPS uvijek imao podršku SAD, EU, VB i Rusije iako su znali šta se ovdje dešava, od šverca duvana pa na dalje.

“Ali njima je to odgovaralo jer su ovdje mogle da se operu pare, da se kriju bjegunci, da se korisrti Crna Gora da se pobjegne od određenih destinacija”, rekao je on.

Tvrdi da je od međunarodnih struktura dobijao razne podatke o bezbjednosnim politikama.

Skaj aplikacija je, kaže, potvrdila sve što je pričao godinama unazad.

Na pitanje da li je očekivao hapšenje Katnića i Lazovića Medojević je rekao da nije ni najmanje iznenađen jer su oni u isto vijeme bili i tužioci i članovi organizovanog kriminala.

“Očekivao sam da kada se promijeni politika, da će se situacija u državi promijeniti, da će se stvoriti uslovi za reformu ali se to očigledno i nažalost nije desilo. Ispostavilo se da nije bio političke volje”, rekao je on.

On tvrdi da je u avgustu 2020. godina napravljen miran “dil” sa Milom Đukanovićem o tranziciji vlasti i podsjetio da je bivši premijer Zdravko Krivokapić svojevremeno rekao da je htio jednog ministra a da su koncern “Vijesti” i Dritan Abazović rekli da on njima ne odgovara i postavili one koje su oni htjeli.

Takođe, tvrdi da je sadašnji premijer Milojko Spajić u bliskim komunikacijama sa DPS -om i Bemaxom, oko kriptovaluta i mnogo drugih stvari.

Na pitanje odakle službenicima milionsko jemstvo, kaže da oni kao i svi kriminalci rade samo da naprace novac, a ne kako kažu, za dobrobit države Crne Gore.

“Poslije aktuelnih hapšenja sljedeće je hapšenje nekadašnjeg premijera Duška Markovića, nekadašnjeg ministra Milana Roćena i na kraju, vrha hobotnice – Mila Đukanovića”, rekao je on.

Kaže da vrlo brzo može doći do hapšenja osobe iz bliskog okruženja bivšeg predsjednika.

Zaključuje da je vrijeme pokazalo da je srce kriminala bilo u vrhu policije.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare