Medojević: Kriminalci učestvovali u kampanji u Budvi, imam dokaze da Spajić ode na robiju

U izbornoj kampanji tokom lokalnih izbora u Budvi učestvovala su bezbjednosno interesantna lica, tvrdi lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

“Njihova aktivnost je bila i da učestvuju u formiranju lokalne vlasti, a ulagali su i veliki novac. U bezbjednosnim spisima ranije je pisalo da su se te kriminalne grupe nalazile u Budvi, Baru i u Kotoru. Ako im ovo prođe, dešavaće se i u ostalim gradovima u državi. Moramo zaliječiti politički sistem od direktnog uticaja kriminala”, poručio je Medojević.

Prema Medojevićevim riječima, glavna aktivnost bezbjednosno-interesantnih lica u Budvi bila je kupovina glasova i zastrašivanje.

“Zato šef SPO Predrag Šuković i VDT Vladimir Novović treba da reaguju odmah i da istraže te radnje. Pozivam, stoga, Šukovića da koliko je sjutra na informativni razgovor pozove Nikolu Jovanovića, nosioca liste “Budva naš grad”. Ako se desi da bezbjednosno-interesantna lica kreiraju vlast, upadamo u jako opasno bezbjednosnu situaciju i ugrožavanje ustavnog poretka”, smatra on.

Prema njegovim riječima, lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić neće moći da kontroliše kriminalne strukture, već će oni kontrolisati njega.

“Zato se mora odmah djelovati da to ne bi postala mantra. Političke kampanje moraju da budu prepuštene političkim partijama. Ako u kampanju uđu kriminalci i tajkuni, to su ozbiljne stvari”, kazao je Medojević.

Medojević je kazao da Crna Gora polako dolazi u situaciju gdje će narko karteli postavljati kandidate na listama, premijere i ministre.

“Kopira se latino-američki model i vodi se kampanja straha. Bez opšteg reizbora sudija, pravosuđa i kompletnog reseta u Crnoj Gori nema napretka. Ovo je naša država, a ja neću dozvoliti da je vode mafijaši i kriminalci” poručio je on.

“Spajić uvodi zemlju u spontanu tranziciju”

Komentarišući premijera Milojka Spajića, Medojević tvrdi da ima dokaze protiv njega zbog kojih mogao da ode na 50 godina robije.

“Bolje bi mu bilo da uzme dobrog advokata i da ide u Beograd, znam da tamo ima mnoge stanove. Ja ga odavno pozivam na TV duel gdje bismo pričali o tržištu kapitala. Ali problem je što u Crnoj Gori nema političke volje za promjene”, kazao je Medojević.

Prema njegovim riječima, Spajić je dobio nezasluženu priliku da vodi zemlju.

“Sada uvodi zemlju u fazu spontane tranzicije”, zaključio je Medojević

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare