Medojević: Dolje vlada!

Lider Pokreta za promjene (PZP) Nebojša Medojević smatra da je 44. Vlada izgubila izborni legitimitet kada je jedan od dva osnivača Pokreta Evropa sad, Jakov Milatović, napustio PES. Takođe, kako kaže, drugi razlog je i prevara oko nepostojećeg programa „Evropa sad 2“.

„Ako je Milatović javno istakao da napušta PES zato što je ta partija pod rukovodstvom Spajića odustala od programskih principa PES-a, on je potvrdio stavove da je Spajić prije izbora prevario birače obećanjina o minimalnoj plati od 700 evra na osnovu Programa Evropa sad 2 – koji ne postoji“ – kaže Medojević.

On dalje dodaje da jasno je da je ova Vlada izgubila svaki legitimitet nakon otvorenog kršenja Ustava i zakona u vezi imenovanja V.D. direktora policije i brutalnog kršenja postizbornog koalicionog sporazuma, te da Spajić nastavlja da vlada Crnom Gorom na bazi svojih privatnih odluka baziranih na ličnim ili grupnim interesima.

„Svako ko se javno zalaže za demokratiju, vladavinu prava, poštovanje Ustavnog poretka, poštovanje EU standarda, mora osuditi opasne zloupotrebe ovlašćcenja od strane Spajića i njegove grupe i tražiti vanredne izbore na kojima će građani biti u prilici da iskažu svoj stav prema postupcima Spajić“ – stava je Medojević.

On je mišljenja i da pokušaji vaninstitucionalnog aranžiranja novih većina mogu biti samo posledica političke korupcije i trgovine, tene mogu doprinijeti stabilizaciji prilika u Crnoj Gori.

„Jednostavno, Spajić je svojim obmanama i prevarama diskreditovao svoju Vladu koja je izgubila i predizborni i postizborni legitimitet. Vratite mandat prevarenim građanima“ – poručio je Medojević.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Nije ni vrijedno komentara. Nikad vise PZP cenzus nece proci. Medijski spinovi Medojevica su postali degutantni.