Medojević brutalno po Spajiću!

MILO-JKO OPET ONMANJUJE JAVNOST. NOVI PRISTUP EU PROSIRENJU ZNACI DA CG NIKAD NECE BITI PUNOPRAVNI CLAN EU. ZA ZAPADNI BALKAN SE PRIPREMA DRUGA LIGA EU

To sto crnogorski Premijer, ocigledno, nema pojma o desavanjima u EU i stavovima kljucnih drzava o prosirenju na Zapadni Balkan, to je nas problem.

Da nesto zna, znao bi da je u EU preovladao stav da prosirenja nece BITI dok se ne reformise postojeci Sistema odlucivanja u EU I da je vjerovatniji mestanak ovakve EU , nego prosirenju sa novim clanicama.

Postepeno pridruzivanje zemalja kandidata je plan Frnacuskog Predsjednika Makrona Koji je objavionu svom “ non-paperu“ Jos 2019 godine kojim je , prakticno , politicka prosirenja EU stavljena ad acta.

Ja sam davno govorio o “drugoj ligi” EU u kojoj će zemlje Zapadnog Balkana trenirati, pa će
možda jednog dana (nikad) neka od njih biti primljena u prvu ligu.

Sada je ta ideja o političkom savezu EU sa zemljama kandidatima postala i oficijelni predlog Predsjednika Francuske Makrona.

Nema prosirenja, vec ce se sa ZEMLJA,a Zapadnig Balkan sklapati politicki sporazimi o medjusobnim pravima I obavezama. Politicka koncetricnih krugova, gdje bi se zemlje Zapadnog Balkana pokusale drzati u orbiti oko osovine Pariz-Berlin, I dalje OD uticaja Rusije I Kine.

Ono što je realno jeste potreba samih zemalja Zapadnog Balkana za saradnjom i eliminisanjem birokratskih prepreka za slobodnu trgovinu, kretanje, investicije, zajedničke infrastrukturne projekte i zajedničke strategije prema strukturnim fondovima EU. Ekonomska saradnja je naš interes i to treba sami da pokrenemo, jer donosi više investicija, više radnih mjesta i doprinosi ekonomskom razvoju.

Teško je vise slušati papagajska ponavljanja naših poluintelektualaca i evrofanatika o “evropskom putu”, “evropskim snagama”, “lideru EU integracija”. Isprazne floskule koje ništa ne znače i samo služe za populističko obmanjivanje stanovništva.

EU se neće širiti na Zapadni Balkan. Crna Gora neće biti članica ove EU. Za nas je pripremljen “Plan B”. Druga liga EU.

Mozda ce nam biti dostupno jedinstveno trziste EU , Ali to nama ne znaci Puno, jer mi ne proizvodimo nista sto bi mogli prodati u EU. Omogucice nam koriscenje nekih fondova , Ali uz strogo definisane uslove zbog rizika od korupcije. Bice nam na raspolaganju I neke manje vazne stvari kao sistemi placanja , digitalne usluge I sl, mi cemo morati da prihvatimo “ jedinstveni EU nalog za hapsenje“ I sl.

Kada je krivi Premijer 2021.godine izjavio da očekuje da ce Crna Gora 2024 postati članica EU, ja sam mu odmah jvno ponudio opkladu, da Crna Gora neće biti član EU 2024 godine.

U jeku snažne kampanje SAD da se Ukrajina preko reda i bez ikakvih kriterijuma primi u EU, Premijer Grčke Micotakis je ponovio usaglašeni stav lidera EU članica. “ Možda će biti proširenja, ali tek 2033”. Znači nova-stara politika proširenja EU se sazela u jednoj našoj narodnoj izreci “ Ne lipši magarče do zelene trave”.

Zato je vrijeme da se suočimo sa realnošću i da prestanemo da narodu mažemo oči, prodajemo maglu i pričamo neistine.

Nema više “evropskog puta”.

MILO-JKO je ocigledno dobar sledbenik filozofije I ideologija njegovog politickog oca Zdravka Krivokapica I te Vlade – RASPAMETI I PREVARI.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Oni ne mogu sebi pomoci, a ne druge da slepaju. EU je na izdisaju, pod sapom SAD.