Меденица и Јованић на слободи, Мило Божовић у затвору? Гдје је ту правда!?

Prethodnu godinu obilježilo je hapšenje predsjednika opštine Budva gdje ga Specijalno državno tužilaštvo tereti za organizovanje kriminalne grupe koja se bavila švercom narkotika. On se od sredine prošle godine nalazi u Istražnom zatvoru zbog navodne opasnosti od bjekstva.

Interesantno je da je javnost pomno propratila ovaj slučaj zbog određenih kontroverzi i nepoklapanja. Naime, i pored jasnih garancija da Božović neće napuštati Crnu Goru u toku trajanja postupka, on se i dalje drži u pritvoru dok je Vesna Medenica ipak puštena na slobodu a tereti se takođe za članstvo u kriminalnoj organizaciji.

Međutim, ne može se napraviti paralela između ova dva slučaja naročito kada se uzme u obzir da je Medenica vedrila i oblačila crnogorskim pravosuđem dok Božović nije bio nikakav javni funkcioner do stupanja na menadžersku fotelju, a kasnije i fotelju predsjednika opštine Budva. S tim u vezi, jasno je da se po ovom pitanju sprovodi nepravda.

Interesantno je takođe da se Božović dovodi u vezu sa odbjeglim policajcem Ljubom Milovićem, koji je navodno dio Kavačkog klana. On je navodno sarađivao sa Petrom Lazovićem i dosta dugo su se dopisivali navodni Kavčani.

Međutim, ako je Božović bio tako dobar sa njima, kako to da se 2020. godine dešavaju incidenti u opštini Budva kada upravo taj Petar Lazović, tada policajac, organizuje batinanje građana i funkcionera opštine Budva kada je došlo do protesta zbog smjene vlasti i navodne kupovine odbornika Stevana Džakovića?

Podsjećamo, tada je došlo do sukoba u Budvi kada je policija faktički izlomila mirne demonstrante rastjerujući ih suzavcima u jeku turističke sezone. Tada su postojali šumovi da su sve to organizovali Zoran i Petar Lazović. S tim u vezi postavlja se pitanje kako to da je Božović, tako dobar sa Milovićem i Lazovićem bio jedan od ljudi koje su tadašnji policajci gonili?

Svakako, pitanje za javnost…

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare