Marković predstavio stranku i kaže da je „SEPSA“ za pomirenje!

Bivši premijer Duško Marković predstavio je danas Stranku evropskog progresa i to kazao da to nije njegova stranka već je samo jedan od osnivača.

„Oni su pokretačka snaga koja me navela da se prihvatim ovog ozbiljnog i odgovornog političkog poduhvata. U manifestu su saopšteni razlozi zbog kog smo formirali stranku. Smatramo da se u poslednje 3-4 godine sa državom upravlja neodgovorno i ugrožava državnu i ekonomsku suverenost, njen ustavni poredak, njen građanski karakter i koheziju naroda“, kazao je Marković.

Sve ovo kreira nesigurnost u našem društvu a institucije gube kredibilnost, snagu i potencijal.

„Ovo nije trenutak da obrazlažemo konstatacije jer bi svako od nas mogao to učiniti nadugo i naširoko. Svjesni da većina građana svjedoči sveopštoj društvenoj devastaciji, predstavili smo sebi za cilj da učestvujemo na narednim izborima kako bi pomogli Crnoj Gori da se oporavi. Naša vrata otvorena su za sve koji na poslednjim izborima nisu prepoznali političku ponudu kojoj bi poklonili povjerenje. I za sve one koji su razočarani i osjećaju se prevarenim od onih kojima su dali glas“, podvukao je on.

Marković dodaje da će on pružiti odgovornost politici i biti posvećeni evropskom putu Crne Gore.

„Političkim akterima garantujemo otvorenost u traženju najvećeg zajedničkog imenitelja oko pitanja u kojima se ne slažemo kao i spremnost na dijalog oko potreba države i građana tamo gdje se razlikujemo“, kazao je Marković.

Dodaje da ne smatra da je u Crnoj Gori potrebno pomirenje, jer govoreći o pomirenju, potenciraju se razlike koje nas drže u nestabilnosti.

„Potencira se stigma jednoj od dvije strane koje treba miriti. Pronalazićemo najbolja rješenja za većinu građana. Želim da ukažem i da Crna Gora nije izolovano ostrvo imuno od svijeta i svjetskih procesa. Niko nije zaštićen od prijetnji, evropska stabilnost je ugrožena. Crnoj Gori je neophodna stabilnost u vođenju vanjske i unutrašnje politike. Vrijeme u kom živimo zahtijeva takve odluke“, kazao je on.

Dodaje da nisu ničiji projekat i nisu se konstituisali sa ciljem da budu protiv nekoga.

„Mi ćemo raditi za bolju Crnu Goru a udružili smo se da uspijemo“, podvukao je on.

Nakon toga obratila se i Sanja Damjanović, bivša ministarka DPS-a.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare