Marko Kovačević ponovo na udaru, saslušavan u tužilaštvu po prijavi izvjesnog Crnogorskog helsinškog odbora!

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević dao je izjavu u tužilaštvu povodom tužbe Crnogorskog helsinškog odbora za ljudksa prava (CHO).

Udari na predsjednika Opštine Nikšić od strane „pro-crnogorskih“ organizacija, partija, komiteta i slično se nastavljaju.

Ovog puta protiv Kovačevića je podnešena tužba od Crnogorskog helsinškog komiteta, jer je (08.03.2024.) prijavio lica koja su mu pod pseudonimima prijetila i zbog kojih prijetnji osjeća strah za ličnu bezbjednost i bezbjednost svoje porodice.

On je u vezi te prijave dao izjavu tužilaštvu u svojstvu svjedoka 27.03. 2024. godine.

Sada je ponovo dao izjavu, ali zbog krivične prijave Crnogorskog helsinškog odbora.

Inače, osnivački skup pomenutog odbora je održan na Cetinju 30. avgusta 2021. kada su mu prisustvovali:

Aleksandar Saša Zeković, Adnan Čirgić, Aleksandar Radoman, Adrijan Vuksanović, Andrej Nikolaidis, Milorad Popović, Tamara Nikčević, Ismet Latić, Majda Šahman Zaimović, Mehmed Gigo Beriša, Balša Dragojević, Nikola Martinović, Mehmed Zenka, Danilo Burzan, Vukić Pulević, Feđa Klikovac, Nebojša Kaluđerović i Miodrag Vlahović.

Gledajući gore navedena imena i prezimena, nije ni čudno da se Crnogorski helsinški odbor namjerio na Marka Kovačevića.

On je povodom pomenute krivične prijave pozvan za izjavu u tužilaštvo, gdje je rekao:

„Netačno je da sam ja podnio krivičnu prijavu protiv lica koja sam naveo imenom i prezimenom, a upravo tužilaštvo u Nikšiću zna da nijesam podnio krivičnu prijavu protiv tih lica, obzirom da se jasno može vidjeti u kom kontekstu sam imenom i prezimenom naveo ta lica i šta sam za njih rekao“

Dakle, jasno sam naveo da protiv 13 lica koja sam imenom i prezimenom naveo u prijavi koju sam zaista dana 08.03.2024. godine predao službeniku OB Nikšić, da protiv njih ne podnosim krivičnu prijavu već opisujem kako oni mene u javnosti predstavljaju, šta o meni kažu, kako me nazivaju, te sam izrazio sumnju i iznio svoj vrijednosni stav o tim njihovim izjavama, ma koliko me sve to vrijeđalo, jer njihovi navodi nijesu istiniti i sadrže uvredljive riječi..Ni u jednom momentu nijesam za bilo koga od njih rekao da su oni izvršioci krivičnog djela.

Da li ta lica imaju bilo kakve veze sa prijetnjama koje sam prijavio i licima koja su prijetila, to treba da utvrde nadležni organi, jer je to njihov posao, a ja imam pravo da sumnjam ko je odgovorno lic organizacije koja stoji iza krivične prijave, tajming kada se to radi, sadržinu same prijave, pa se dovode u vezu sa svim onim šta je to odgovorno lice u vezi mene javno govorilo i sa svim ovim što sam rekao ovim povodom namjere su praktično jasne.“

Kovačević je ponovio da način na koji je postupio 08.03.2024., kao i 27.03.2024. kada je dao izjavu, ni u kom slučaju ne mogu predstavljati radnju prijavljivanja krivičnog djela, iako suprotno navode iz Crnogorskog helsinškog komiteta.

Podjećanja radi, Crnogorski helsinški odbor za ljudska prava je 19.03. 2024. osudio „lažnog prijavljivanje“, koje je počinio Kovačević prema trinaest osoba – novinarki i novinara, političarki i političara, kao i jednim građanskim aktivistom.

“Pozivamo Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Nikšiću da, zbog tog očiglednog lažnog prijavljivanja pokrene odgovarajući postupak protiv M. Kovačevića, a da obustavi ispitivanje i maltretiranje osoba koje je on prijavio bez ikakvog osnova, razloga i smisla“ – tada su zahtijevali iz CHO.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Gospodin Kovacevic je na pravom putu kad ga napadaju ove iskompleksirane komite, kojima je bit postojanja mrznja prema svakome ko ne misli kao oni.