Марко Ковачевић: Медијска ломача и пријетње мени и мојој породици врло могуће су дио заједничке акције Вијести и ДПС-а!

Јутрошња реакција портала Вијести на моје процесуирање пријетњи по безбједност мене и моје породице, у оквиру које су доведени у сумњу да су једни од инспиратора и њихови новинари, би можда и могла да се схвати добронамерно да о њеној суштини не говори један детаљ.

Да буде свима јасно, ја сам пријавио пријетње и лица која су ми пријетила те тражим од надлежних да идентификују та лица и процесуирају. И њих и све оне који су учествовали у извршењу кривичног дјела, јер поред извршиоца може да постоји и помагач, подстрекач, налогодавац… То надлежни органи требају да утврде. У вези са лицима која сам навео именом и презименом сам изнио сумње које имам за њих, али нисам рекао да су баш та лица извршиоци кривичног дјела које сам пријавио јер то не знам. Да ли та лица имају какве везе са лицима која су ми пријетила требају испитати и утврдити надлежни органи. Тај дио посла сам оставио полицији и тужилаштву јер је то њихов посао.

Оно што је заједничко људима са портала Вијести који су јутрос реаговали кроз два ударна чланка чија сам тема ја са оним медијима који су препознати као антисрпски и антицрквени јесте то што осим што су „изненађени и увређени“ ни они нису били заинтересовани за садржај пријетњи које сам добио, нису их ничим осудили, нити се од истих оградили. У својим текстовима објавили су садржај моје пријаве пријетњи, али не и пријетње које сам добио. То је јако битан елемент који оправдава моје сумње да њима заиста не представља проблем када се некоме угрожава безбједност и живот само ако је у питању неко ко им из неког разлога смета и ко им није симпатичан. Тиме сви прокламовани принципи са њихове стране падају у воду.

Замислите када се после скупштине на Цетињу, са протестима, стотинама изјава посланика и других јавних личности најчитанији медиј у свом насловном дијелу наредног дана бави са моје двије реченице на мрежама при том их анализирајући ван контекста не водећи рачуна чиме је та реакција изазвана и тако даље. Намјере су јасне и дјеловање је и даље истог усмерења. Нема ограђивања од пријетњи и њихове осуде већ се само наставља распиривати медијска ломача коју су за мене одавно припремили из добро познатих разлога.

Ја сам желећи да надлежни органи утврде чињенично стање по мојој пријави избјегавао да о томе причам у медијима и на тај начин вршим било какав притисак на њихов рад али тај приступ нису имали они који су се серијом чланака и саопштења поново обрушили на мене и моје право да од надлежних институција тражим да ја и моја породица будемо безбједни.

Извор: https://rb.gy/qxcxtz

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare