Marko Đurić odgovorio PES: Vučić demaskirao vašu lažljivu prevaru!

Potpredsjednik SNS i Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić odgovorio je za BORBU na današnje saopštenje Pokreta Evropa sad u kom su napali na zvanični Beograd koji se protivi odluci Crne Gore da glasa za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama.

Đurić je za BORBU kazao da SNS izražava duboko žaljenje zbog odluke nosilaca vlasti u Crnoj Gori da podrže rezoluciju o Srebrenici koja je usmjerena protiv vitalnih nacionalnih interesa srpskog naroda u cjelini.

„Nasuprot nizu evropskih država koje neće glasati za rezoluciju, od kojih su neke čak članice EU i NATO, Vlada Crne Gore je odlučila da se po ključnom pitanju svoje politike, protivno volji velikog dijela građana, otvoreno i javno svrsta na stranu onih koji žele da stvore pretpostavke za stavljanje srpskog naroda u podređeni položaj, koji teže ukidanju nadležnosti Republike Srpske i naplati ratne odštete, koja svakako ne bi mimoišla ni Crnu Goru“, jasan je Đurić za BORBU.

U potpunosti poštujući državnost Crne Gore i posebno viševjekovni doprinos srpskog naroda i crkve ovoj državnosti, oni smatraju  da je nerimjereno, pa i uvredljivo, a svakako ne prijateljski to što je vlast u Crnoj Gori bez konsultacija sa Srbijom, a uz direktne prethodne konsultacije sa kosponzorima i autorima rezolucije odlučila da izađe sa amandmanima koji su zamišljeni ne da pomire Srbe i Bošnjake kako se tvrdi, već isključivo da olakšaju njeno usvajanje, jasan je ministar Đurić i dodaje da je zbog toga predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sa punim pravom i razlogom demaskirao ovu ružnu i lažljivu prevaru.

„Valjalo bi da Vlada Crne Gore konačno počne da poštuje nezavisnost i državnost Srbije i ako ne želi da pomogne i želi da bude na strani onih koji su protiv Srbije, makar ostavi Srbiji da slobodno iznosi stavove o vitalnim nacionalnim interesima i da ne sipa so na ranu srpskom narodu za račun dodvoravanja inostranim centrima moći. Da jad i tuga budu veći, Crna Gora od ovakve politike neće imati nikakvu korist, a jos manje poštovanje kod evropskih partnera, od kojih i više njih koji su geografski i kulturološki bitno drugačiji, podsjećamo ne glasaju za ovakvu rezoluciju. Neki pak od onih kojima se Spajićeva Vlada dodvorava ogrezli su u istorijski revizionizam, i koriste svaku priliku da posredno relativizuju svoje zločine u 2.svjetskom ratu, želeći da i Srbima udare žig genocidnog naroda. Neće moći, neće proći“, kazao je on za BORBU.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare