Marinović odgovorio Danijelu Živkoviću: Džaba pokušaji zastrašivanja!

Smijenjeni direktor Montefarma Goran Marinović reagovao je povodom jučerašnjih tvrdnji šefa DPS-a Danijela Živkovića u Skupštini Crne Gore.

Marinović je u reagovanju dostavljenom BORBI kazao da je na djelu obrnuta logika mlađanih DPS-ovaca u kojoj sve što je nenormalno postaje normalno i obrnuto.

Reagovanje Marinovića prenosimo integralno.

S obzirom da sam više puta pomenut tokom rasprava u Skupštini Crne Gore od strane nekog Živkovića iz DPS, a u funkciji njegovog obračuna sa VDT-om, a zarad odbrane lika i djela njihovih kadrova prinuđen sam da reagujem po ko zna koji put. Vidjeli smo na djelu obrnutu logiku mlađanih DPS-ovaca u kojoj sve što je nenormalno postaje normalno, i obrnuto.

Kad čovjek, a u ovom slučaju moja malenkost, vrati preko 14 miliona eura duga, i svede ih na nulu u 2022. i 2023. godini, kad poveća promet parafarmacije za 50 %, kad poveća bonitete 15 puta, poveća pazare ( gotovinu) 3 puta, kao i neto profit skoro 3 puta, i na taj način dokaže da državna firma može profitabilno da posluje, čak i bolje od tajkuna DPS-a, to je po mišljenju DPS kadra ključni razlog da SDT i VDT reaguju i hapse.

Da ne pričam o zatečenom stanju u Montefarmu i devastaciji apoteka, voznog parka i opreme koju sam zatekao, a koju su ostavili upravo njihovi kadrovi. Javnosti sam do sada pokazao kako je to izgledalo, a građani su se najbolje svojim očima uvjerili kakvo je stanje danas. Očigledna je velika potreba DPS-a da spašava dugogodišnje saradnike, koji svojim monopolom uništavaju zdravstveni sistem Crne Gore.

Pozivanje na izvještaj komisije Ministarstva zdravlja i na tvrdnje tzv. ministra Šimuna o ,,evidentnom“ kršenju nekoliko zakona, a za šta se kao dokaz navode brojevi Službenih listova u kojima su objavljeni zakoni, kao i nevažeći pravilnici po kojima navodno nije postupano, nedostatak internih procedura i pravilnika što je naveo poznati bastion DPS kadrova, DRI, a što nije riješeno od 2010. godine, pa je odgovornost pripisana mojoj malenkosti, a čak i takav DRI je dao pozitivno mišljenje na finansijsko poslovanje Montefrma.

Nema duplog negativnog mišljenja kad je Montefarm u pitanju, a dotični Živković nije ni pročitao ono na šta se poziva. Čak ni on ne može zatvoriti oči pred enormnim poskupljenjem ljekova, sve većim prebacivanjem istih sa osnovne na doplatnu listu, ali ih je dobro zatvorio kada je u pitanju višedecenijski monopol pod okriljem Demokratske partije socijalista.

Providna je njegova namjera da se mojim prozivanjem i zastrašivanjem, odnosno provociranjem nekakvog reagovanja VDT-a i SDT-a pošalje upozorenje svim časnim i poštenim ljudima da se ne miješaju u svoj posao. Takođe, interesantna je saradnja tzv. ministra sa DPS-om, jer čak i ljuti politički protivnici očigledno imaju zajednički interes. Da je to tako najbolje govori činjenica da nikako ne može da dođe do mog kontrolnog saslušanja, iako je više partija to zahtijevalo.

Nadam se da će i Vlada, ministarstva i sve institucije kojih se tiče ova tema najzad shvatiti da je krajnje vrijeme da država uzme stvari u svoje ruke i ozbiljno se pozabavi ovom problematikom, jer je zdravlje ključni resurs svake nacije. Davno je rečeno, ko ima zdravlje ima i nadu, a ko ima nadu, ima sve.

P.S.Poslije dubljeg razmišljanja a i radi pomoći Živkoviću (i Šimunu) u obračunu sa Vdt i Sdt-om odlučio sam da priznam i denunciram sve kompanije i institucije na teritoriji Crne Gore koje su koristile „kriminogeni mehanizam“ ustupanja radnika! Nažalost ova „nezakonitost“ je duboko ukorijenjena u privredni sistem, što se najbolje vidi iz spiska u prilogu.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare