Марић: Ничија кућа има власника, суд и полиција да одраде посао!

Аналитичар Борис Марић запитао се јуче на Српској Радио-телевизији у емисији ,,Са Српском у центар” зашто је фокус стављен само на судије Уставног суда када је у питању предлог измјена и допуна закона о Уставном суду.

,,Овај предлог би требало да се односи на све судије. Норма од 65 година није најсрећније изведена. Треба видјети засто се судије не пријављују. Отворен је простор од 60 мјеста што је озбиљан реформски корак за људе без предисторије. Судије имају велике изазове”, рекао је Марић додајући да ниједна Влада није смјела да постави Закон о зарадама у јавном сектору.

Марић је поручио да треба преиспитати цио систем.

,,Треба днијети Закон о борби против корупције, а значајно је и преиспитати имовину која је стицана у претходном периоду. Воде се тихе кампање за обесмишљавање доношења закона и сета нормативних рјешења”, казао је Марић наглашавајући да ,,Ничија кућа” има власника, те да правосудни органи морају да дају епилог .

,,Спајић, Бечић и Шарановић морају ријешити спор, који могу ријешити кроз конкурс, који не расписују”, каже Марић и додаје да ДПС мора себе да погледа и да његови чланови схвате да су допринијели корупцији и криминалу.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare