Мандић упутио честитку викарном Епископу Диоклијском Пајсију

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић честитао је викарном епископу диоклијском г. Пајсију рукоположење у тај чин од стране Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија.

„Овај веома значајан тренутак у Вашој служби, представља не само признање Вашег изузетног духовног и академског пута, већ и велики благослов и обавезу према вјери православној и нашем народу.“ – навео је у честитки предсједник Мандић.

Мандић додаје да је епископ Пајсије од раних дана његовог одрастања на Жабљаку, па до завршетка Богословије Светог Петра Цетињског и даљег академског образовања на Аристотеловом универзитету у Солуну и на Православној духовној академији у Санкт Петербургу, показао посвећеност и истинску тежњу за знањем и духовним напретком.

„Вјерујем да ћете као викарни епископ Митрополита црногорско-приморског г. Јоаникија, наставити да надахњујете и водите народ ка духовној истрајности и испуњењу. Нека Вас Бог благослови и подари Вам мудрост и снагу на овом новом путу ваше службе.“ – закључио је Мандић.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare