Mandić se sastao sa specijalnim francuskim izaslanikom! (VIDEO)

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić razgovarao je danas sa specijalnim izaslanikom Republike Francuske za Zapadni Balkan g. Rene Trokazom i Nj. E. An Mari Maske, ambasadorkom Republike Francuske u Crnoj Gori.

Mandić je prije svega delegaciji ambasade Republike Francuske poželio dobrodošlicu, ističući da je ovaj sastanak od velike važnosti za našu zemlju.

Predsjednik Skupštine je istakao da se saradnja Crne Gore i Francuske zasniva na četiri stuba – energetici, infrastrukturi, ekologiji i zdravstvu, dodajući da su ove oblasti od izuzetne važnosti za Crnu Goru.

Specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Rene Trokaz je saopštio da je budućnost Crne Gore u Evropskoj uniji, te da svi svjedoče naporima naše zemlje na evropskom putu, ističući uvjerenje da će ona brzo postati dio evropske zajednice.

Mandić i specijalni izaslanik Trokaz su se saglasili da je od izuzetne važnosti za Crnu Goru dalje ulaganje u ekonomske projekte, posebno željeznicu koja danas predstavlja ekološki način prevoza velikog broja putnika, s posebnim osvrtom na turistički sektor naše države.

Ambasadorka An Mari Maske se zahvalila predsjedniku Mandiću na prijemu delegacije ambasade Republike Francuske i izdvojenom vremenu, apostrofirajući da je politička volja predsjednika Mandića i Skupštine Crne Gore kada su u pitanju evropske integracije veoma jasna i da će na tom putu imati punu podršku Francuske.

Predsjednik Skupštine je zaključio citirajući slavnog francuskog generala i državnika Šarla de Gola, ističući da „svaka politika izvan realnosti nije dobra politika“ i u tom kontekstu dodajući da je Evropska unija naša realnost i da se za nju zalaže ubjedljiva većina građana Crne Gore.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

” Svaka politika izvan realnosti nije dobra politika “ …. Slazem se
Europska unija je naša realnost ???
….za nju se zalaze ubedljiva većina gradjana Crne Gore ……
Nadam se da ovakve izjave Mandića predstavljaju “ reciprocitet “ u iskrenim “ riječima i djelima“ Francuza prema nama.