Mandić se sastao sa Šarlom Mišelom!

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić susreo se danas u Briselu, na marginama međuparlamentarne konferencije o stabilnosti i ekonomskoj koordinaciji sa Šarlom Mišelom, predsjednikom Evropskog savjeta, kao i Valdisom Dombrovskisom, izvršnim potpredsjednikom Evropske komisije.

Predsjednik Mandić je tom prilikom istakao da Crna Gora i njen Parlament rade veoma važan posao i da je 28. saziv Skupštine na čijem je čelu za samo tri mjeseca uradio više kada su u pitanju ključne reforme nego brojni sazivi prije, te iskazao nadanje da će se Crna Gora uskoro naći u sali Evropskog parlamenta kao punopravna članica.

Predsjednik Evropskog Savjeta Šarl Mišel je izrazio zadovoljstvo zbog upoznavanja sa predsjednikom Mandićem, te istakao da Skupština Crne Gore ima veoma važnu ulogu kada je u pitanju evropska perspektiva Crne Gore. Mišel je na kraju susreta iskazao nadanje da će Skupština nastaviti sa neophodnim reformama.

Predsjednik Skupštine je rezultate 28. saziva Skupštine Crne Gore prenio i izvršnom potpredsjedniku Evropske komisije Valdisu Dombrovskisu.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare