Mandić se sastao sa predsjednikom skupština Mađarske i Kanade kao i sa španskim kraljem Filipom VI ( FOTO GALERIJA)

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić susreo se danas u Palma de Majorci – Španija, tokom Konferencije predsjednika parlamenata zemalja članica EU, sa Nj. E. Laslo Koverom, predsjednikom Narodne skupštine Mađarske.

Predsjednik Mandić je iskazao zadovoljstvo povodom ponovnog susreta sa predsjednikom Koverom, kojeg smatra istinskim prijateljem Crne Gore.

Dva predsjednika su se podsjetila na njihov razgovor koji su vodili u Budimpešti i u tom kontekstu zaključili da je Skupština Crne Gore postigla velike rezultate kada su u pitanju reforme neophodne za dalji proces pristupanja EU.

Mandić i Kover su se takođe osvrnuli i na intenzivnu borbu koju Crna Gora vodi protiv organizovanog kriminala. Kover je istakao da je izuzetno dobro što su pokrenuti brojni procesi, ali da je iz perspektive EU članstva izuzetno važno da ti procesi dobiju i sudski epilog.

Dva predsjednika su takođe razgovarala i o brojnim problemima koji terete region i cijelu Evropu, te oko njih postigli visok nivo saglasnosti.

Predsjednik Mandić je na samom kraju susreta istakao da se raduje posjeti g. Kovera koja je planirana krajem ove godine.

Sastanak sa kanadskim kolegom

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić sastao se danas u Palma de Majorci – Španija, tokom Konferencije predsjednika parlamenata zemalja članica EU, sa Nj. E. GergFergusom, predsjednikom Parlamenta Kanade.

🔹 Predsjednik Mandić je istakao da su Crna Gora i Kanada uvijek imale prijateljske odnose, te da veliki broj naših iseljenika živi u toj zemlji.

🔸 Predsjednik je dodao da je naš parlament ovih dana domaćin Skupštine zemalja Frankofonije i da se raduje susretu sa predsjednikom Odbora za parlamentarne poslove Frankofonije koji dolazi iz Kanade. U kontekstu našeg puta pristupanja EU, predsjednik Skupštine je istakao da je Crna Gora najdalje odmakla u tomprocesu od svih zemalja Zapadnog Balkana.

Predsjednik parlamenta Kanade je rekao da Kanada ima mnogo toga da nauči od Crne Gore. U kontekstu Skupštine zemalja Frankofonije, predsjednik Fergus je istakao da je Kanada domaćin konferencije zemalja Frankofonije u junu, te iskoristio priliku da predsjednika Mandića pozove u posjetu toj zemlji.

Na samom kraju, dva predsjednika su razgovarala i o ekonomskoj saradnji dvije zemlje, sa posebnim osvrtom na oblast energetike.

Sastanak sa Filipom VI

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić sreo se danas u Palma de Majorci – Španija, u kraljevskoj palati „La Almudaina“ sa Njegovim Kraljevskim Veličanstvom Felipom VI koji je domaćin Konferencije predsjednika parlamenata zemalja članica EU zajedno sa predsjednicima gornjeg i donjeg doma Parlamenta Španije.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare