Mandić se sastao sa Pjacijem!

Crna Gora želi da što prije završi svoj ključni zadatak, a to je uspostavljanje vladavine prava i pristupanje Evropskoj uniji, kazao je predsjednik Skupštine Andrija Mandić na sastanku sa Serđom Pjacijem, Generalnim sekretarom Parlamentarne skupštine Mediterana.

Mandić je na sastanku kazao da bi iskustvo i pomoć Republike Italije u ovoj oblasti bila dragocjena, posebno kada su u pitanju zakonska rješenja o oduzimanju imovine stečene kriminalnom djelatnošću.

Crna Gora se ugleda na dostignuća koje je Italija postigla u obračunu sa mafijom početkom osamdesetih godina„, dodao je Mandić.

Pjaci je na sastanku kazao da je Italija spremna da otpočne saradnju i stvori veze između poslanika iz Skupštine Crne Gore sa ekspertima, poslanicima i ljudima iz izvršne vlasti u Italiji koji su učestvovali u kreiranju njihovog Zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalnom djelatnošću, te da bi ti ljudi mogli da daju dragocjenu podršku našoj borbi sa organizovanim kriminalom.

Sagovornici su postigli dogovor da šef delegacije Skupštine Crne Gore u PAM-u Dejan Đurović u narednom periodu boravi u Italiji, gdje će otpočeti pomenutu ekspertsku komunikaciju, kao i pripremu za organizovanje okruglog stola sa poslanicima Skupštine Crne Gore sa istaknutim imenima italijanske borbe protiv mafije.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare