Мандић се састао са јерменским амбасадором

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић разговарао је са Њ.Е. Ашотом Ховакимијаном, амбасадором Републике Јерменије.

Предсједник Мандић је, прије свега, пожелио добродошлицу амбасадору Ховакимијану, изразивши задовољство поводом њиховог сусрета.

Предсједник Скупштине Црне Горе је амбасадора упознао са главним циљевима Црне Горе, а то су чланство у Европској унији, грађење најбољих могућих односа са сусједима и очувања мира и стабилности у Црној Гори. Мандић је истакао да су управо ови циљеви кључна начела нове парламентарне већине.

Мандић је амбасадору саопштио да је након избора новог Сазива Скупштине у процесу формирање групе пријатељства са Републиком Јерменијом и додао да ће се са предсједником јерменског парламента срести на Скупштини земаља Франкофоније чије је Црна Гора домаћин.

Амбасадор Ховакимијан се, прије свега, предсједнику Мандићу захвалио на пријему, истакавши да је Јерменија историјски имала добре односе са Црном Гором, те додавши да ће ускоро услиједити званичан позив предсједнику Мандићу да посјети Републику Јерменију.

У контексту сарадње у области културе, два предсједника посебно су се осврнула на чињеницу да је Горски Вијенац Петра ИИ Петровића Његоша 1847. године штампан управо у јерменском манастиру у Бечу.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare