Mandić se sastao sa Gert Jan Kompanom i Mekalisterom!

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić sastao se u Briselu, tokom svoje zvanične posjete Evropskom parlamentu sa Gert Jan Kopmanom, generalnim direktorom Generalnog direktorata za susjedstvo i pregovore o proširenju.

Predsjednik Skupštine je iskazao da je formula za uspjeh na evropskom putu kvalitetna saradnja između Vlade i Skupštine i postizanje jedinstva u samom parlamentu.

Mandić je istakao da “želimo da zadržimo poziciju favorita u procesu evropskih integracija i taj posao okončamo punopravnim članstvom u Evropskoj uniji“

Predsjednik Mandić smatra da je veoma važno da građani osjete u praksi benefite koje Evropska unija može da pruži Crnoj Gori, kroz implementaciju novog Plana rasta za Zapadni Balkan, kojim je opredijeljeno šest milijardi evra za cijeli region.

Predsjednik Mandić se zahvalio direktoru Kompmanu, idejnom kreatoru tog projekta, na snažnoj finansijskoj podršci zemljama regiona.

On je takođe izrazio uvjerenje da će Skupština i Vlada uraditi sve na ispunjenju zahtjeva predviđenih Planom rasta, kako bi prva sredstva iz ovog programa bila na raspolaganju prije juna ove godine.

Generalni direktor Kopman je istakao da izuzetno cijeni posjetu predsjednika Mandića i smatra da je ovo snažna poruka da je Crna Gora na pravom putu evropskih integracija.

Izrazio je zadovoljstvo novom energijom parlamentarne većine i posebno istakao važnu ulogu predsjednika Mandića kao najiskusnijeg poslanika u Parlamentu, te apostrofirao značaj sprovođenja novog Plana rasta za Zapadni Balkan, gdje jednu od najvažnijih uloga ima upravo Skupština Crne Gore.

Kopman je iskazao uvjerenje da će predsjednik Mandić nastaviti da ima proaktivnu ulogu na evropskom putu Crne Gore i da će uložiti napore da se ovaj proces sprovede zbog konkrentih benefita građana Crne Gore.

Sastanak i sa Mekalisterom

Predsjednik Skupštine 🇲🇪 Andrija Mandić sastao se u Briselu, tokom svoje zvanične posjete Evropskom parlamentu sa Nj. E. Dejvidom Mekalisterom, predsjednikom Odbora Evropskog parlamenta za vanjske poslove.

Predsjednik Skupštine je iskazao namjeru Skupštine i Vlade Crne Gore da zemlji obezbijede stabilnost, mir i dinamičan ekonomski razvoj, dodajući da je u toj našoj namjeri presudno važna i spoljnopolitička podrška Brisela.

Mandić je iskazao uvjerenje da ćemo brzo otpočeti ispunjavanje završnih mjerila, posebno kada su u pitanju poglavlja 23 i 24, Skupština će svoj dio posla odraditi u najkraćem mogućem roku i dodao da je naša velika prednost što imamo dobre odnose između različitih zajednica što veoma pozitivno utiče na narodne predstavnike koji se u potpunosti mogu posvetiti obavezama iz evropske agende.

Predsjednik Mekalister je iskazao stav da Crna Gora ima punu podršku Evropskog parlamenta, konstatujući da je naša zemlja otvorila sva poglavlja i tim povodom pozdravljajući imenovanja u pravosuđu i ulogu Skupštine Crne Gore.

Mekalister je dodao da će ukoliko na predstojećim izborima bude ponovo izabran za poslanika i predsjednika Odbora za vanjske poslove u Evropskom parlamentu doći u zvaničnu posjetu Crnoj Gori, pokazujući i tim činom želju da naša zemlja postane punopravna članica EU.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare