Mandić: Sa SPC i narodom da zaustavimo Spajića u namjeri da podrži rezolucije o Srebrenici! (VIDEO)

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić poručio je na ceremoniji Dana sjećanja na žrtve gedocida u Jasenovcu da će učiniti sve što je u njegovoj moći da spriječi premijera Milojka Spajića i Vladu da podrže najavljenu Rezoluciju o Srebrenici u UN.

„Da vam prenesem poruku i kao predsjednik jedene srpske političke organizacije, predstavnik srpskog naroda u Crnoj Gori, da braćo ne sumnjate u nas, u vaše sunarodnike. Prošli smo svašta, razbili su nam zajedničku državu sa Srbijom, protjerali su nam bili srpski jezik, prijetili su nam da će nas traktorima protjerati u Srbiju. Diskriminaciju i nasilnu asimilaciju vršili nad našim narodom i u konačnom kada su udarili na našu crkvu i naše svetinje, tada se sve promijenilo“, rekao je Mandić.

On je dodao da se to nije promijenilo onako kako bi želio srpski narod nakon 30 godina, da se zauzme strana istine i pravde, ali se ipak mnogo toga promijenilo od 30. avgusta 2020.

„Mi smo podržali i podržavali do sada ovu Vladu, zato što je alternativa onima što su nas protjerivali na traktorima i onaj čovjek koji je bio simbol antisrpstva u čitavom regionu, oni bi preuzeli vlast u Crnoj Gori. Mi ovih dana vršimo pritisak na premijera Spajića i vladu da odustanu od najavljene odluke da u UN podrže Rezoluciju koja je uperena protiv srpskog naroda, Republike Srpske i Srbije i nastavićemo to da radimo“, naglasio je Mandić.

Kako je dodao, „nismo vezani za bilo kakve fotelje ili bilo što, iako se vode razne prljave kampanje i od onih od kojih bi se to najmanje očekivalo.

„Ali, željeli bi da imamo vaše razumijevanje. Da imamo razumijevanje nevinih duša koije se nalaze iza nas, da znaju da mi nećemo dozvoliti da se vrati na vlast onaj koji nas je diskriminisao, uništavao srpstvo u Crnoj Gori, da je to crvena linija. Uradićemo sve što je u našoj moći, zajedno sa našom crkvom, zajedno sa našom braćom, ujedinjeni kao srpski političari, kao srpski narod da zaustavimo premijera u jednoj lošoj i opasnoj namjeri. Ali samo nećemo dozvoliti, kažem, to je ona crvena linija da onaj koji nas je tlačio, koji nas je ponižavao, koji je želio da ne živimo u Crnoj Gori da preuzme tu državu“, rekao je Mandić.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Šta je sa onim prevarantom što je obećavao traktorske kolone,još nije odgovarao za to i stotinu drugih kriminalnih radnji.