МАНДИЋ СА ПРЕДСЈЕДНИКОМ ПРЕДСТАВНИЧКОГ ДОМА КРАЉЕВИНЕ МАРОКО

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић састао се данас током званичне посјете Краљевини Мароко са Њ. Е. Рашидом Талби Ел Аламијем, предсједником Представничког дома мароканског парламента.

Предсједник Мандић се захвалио на позиву да посјети Краљевину Мароко, истичући да се налази у заиста прелијепој земљи са богатом историјом. Он је додао да су наши парламенти током претходних сазива потписали више уговора о сарадњи који се тичу дипломатских академија и сарадње између стручних служби, али и да је данас неопходно рестартовати исте, те отпочети са њиховом имплементацијом.

Предсједници су се сагласили да питање отпочињања имплементације потписаних уговора преузму генерални секретари два парламента, како би се на тај начин остварила додатна комуникација. Саговорници су такође дошли до заједничког закључка да све оне теме које се тичу извршне власти подијеле са својим колегама, како би сарадња између Црне Горе и Краљевине Мароко била подигнута на још већи ниво, посебно када су у питању оне теме које се тичу наше сарадње у међународним организацијама.

Предсједник Мандић је на крају састанка упутио и званичан позив предсједнику Аламију да посјети Црну Гору, како би доказали приврженост изградњи чврстог партнерства и пријатељства.

Предсједник Представничког дома је истакао да му је велико задовољство поводом званичне посјете предсједника Мандића, додајући да ће Краљевина Мароко увијек подржати Црну Гору у међународним организацијама и свим позитивним иницијативама.

Предсједник Алами је након састанка делегацију Скупштине Црне Горе предвођену предсједником Мандићем повео у пленарну салу Представничког дома, гдје су поздрављени од стране мароканских посланика.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare