МАНДИЋ СА ПРЕДСЈЕДНИКОМ ПАРЛАМЕНТА ФИНСКЕ: ЦРНА ГОРА ЖЕЛИ ДА У ЕУ УЂЕ УСПРАВЉЕНА!

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић приредио је данас у Скупштини Црне Горе свечани пријем за Њ. Е. Јуси Хала-аха, предсједника Парламента Финске, који је на позив предсједника Мандића у првој званичној посјети Црној Гори.

Мандић и предсједник Хала-ахо су након представљања делегација одржали тêте-à-тêте разговор у Кабинету предсједника, након чега се предсједник финског парламента уписао у књигу утисака.

Мандић је исказао своје задовољство првом званичном посјетом предсједника финског парламента Црној Гори, додајући да је изузетно важно градити билатералне односе на свим нивоима.

„Ми смо данас имали веома важан разговор и посебно желим да се захвалим на снажној подршци коју нам је Финска исказала на нашем европском путу и њиховом веома јасном ставу да кандидати ЕУ требају да приступе по основу заслуга и резултата које су остварили“ – рекао је Мандић

Мандић је истакао да наша земља има амбициозан план да до краја године затвори четири преговарачка поглавља и то: 7 (Право интелектуалне својине), 10 (Информатичко друштво и медији), 20 (Предузетништво и индустријска политика), 31 (Вањска, безбједносна и одбрамбена политика), те да затвори сва преостала поглавља до краја 2026. године.

„Ми припадамо породици европских народа и јасно сам саопштио поруку коју сам ових дана пренио и у Риму и на другим адресама да Црна Гора жели да уђе у ЕУ усправна, а не на кољенима, нити пузећи, јер ми држимо до наших вриједности као што и Финци држе до њихових. Желимо да будемо равноправан чинилац у заједници европских народа, јер ми смо Европа.“ – рекао је Мандић.

Мандић је закључио да наша земља води одлучну борбу против организованог криминала и корупције, јер је то то кључни корак ка опоравку и бољој будућности Црне Горе.

Предсједник Хала-ахо је на самом почетку саопштио да су односи Црне Горе и Финске одлични и додао да вјерује да дијелимо многе вриједности и амбиције када је у питању међународни план.

Хала-ахо је похвалио напредак који је Црна Гора остварила током ове године, као и кључне реформе које се спроводе и које убрзавају наш пут ка ЕУ.

„Финска у потпуности подржава Црну Гору на њеном путу пуноправног чланства у Европској унији.“ – закључио је Хала-ахо.

Мандић је након састанка са уваженим гостима обишао Скупштину Црне Горе, након чега ће бити домаћин свечаног ручка у Вили Горица.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare