МАНДИЋ СА ЕКСПЕРТСКИМ ТИМОМ ОДИР-а

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић разговарао је данас са делегацијом канцеларије ОЕБС-а за демократске институције и људска права – ОДИР.

Мандић је прије свега делегацији пожелио добродошлицу, истичући да Скупштини Црне Горе изузетно значи сарадња са ОДИР-ом.

Мандић је додао да је Скупштина много напредовала у протеклих 20 година, те да у њеној служби своје искуство стиче нова генерација која може да одговори изазовима данашњице.

Предсједник Скупштине је апострофирао да је циљ око којег је уједињена читава земља приступање наше земље Европској унији, те у том контексту подвукао да парламент кључне законе усклађује са правним тековинама ЕУ и међународним конвенцијама.

Мандић је закључио да је изузетно важно да се донесе Закон о Скупштини на чијем предлогу нацрта предано ради правни тим Кабинета, али и подвукао да се овај закон мора усвојити заједно са Законом о Влади како та два кључна правна акта не би била у колизији.
 
Када су у питању прелиминарне препоруке које је дао експертски тим ОДИР-а, Мандић је рекао да ће на следећем колегијуму отворити тему имплементације истих.

Чланови делегације експертског тима ОДИР-а су се предсједнику скупштине Мандићу захвалили на издвојеном времену, истичући да је овај састанак јасан знак његове посвећености реформама.

Експертски тим ОДИР-а је истакао да је постојећи правни оквир изузетно добар, али да увијек постоји простор за побољшање и у том контексту изнијели своје прелиминарно мишљење о истом.

Они су закључили да је ОДИР спреман за наставак сарадње са предсједником Мандићем, Скупштином Црне Горе и осталим институцијама у Црној Гори

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare