МАНДИЋ СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ ВОЈВОДИНЕ

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић састао се данас са делегацијом Привредне коморе Војводине на чијем челу је њен предсједник Бошко Вучуревић.

Предсједник Мандић је делегацији пожелио добродошлицу у Скупштину Црне Горе, истичући да му је велико задовољство што има прилику да их угости, уз жељу да се у њој осјећају као код куће.

Мандић је исказао да је Војводина житница Србије, али и некадашње заједничке државе, те да се њена важност за Црну Гору и данас може видјети ако погледамо робну размјену између наше земље и Републике Србије.

Предсједник је, током разговора, истакао да је од стратешке важности да наша земља отпочне и настави кључне инфраструктурне пројекте попут нове дионице ауто-пута Бар-Бољаре, реконструкције пруге Београд-Бар и валоризације Луке Бар, како би створили услови за што бољу повезаност и привредни развој Црне Горе и цијелог региона.

Предсједник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић се захвалио предсједнику Мандићу на пријему, истичући да је њихова делегација, у склопу посјете Црној Гори, одржала и низ састанака од којих је посебно нагласио њихов састанак са Привредном комором Црне Горе. Том приликом, Вучуревић је апострофирао да смо претходне године имали рекордну робну размјену између Србије и Црне Горе и да се нада да ће се бољом повезаношћу и даљим развојем механизације економски просперитет обје наше земље значајно побољшати.

МАНДИЋ ПРИМИО У ОПРОШТАЈНУ ПОСЈЕТУ АМБАСАДОРА АУСТРИЈЕ

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић примио је данас у опроштајну посјету Њ. Е. Карла Милера, амбасадора Републике Аустрије у Црној Гори.

Предсједник Мандић се амбасадору Милеру захвалио на његовом преданом раду на јачању односа између Аустрије и Црне Горе и пожелио да амбасадор ту улогу настави и послије престанка његове званичне функције, јер је, како је рекао, он искрени пријатељ наше земље.

Предсједник је са амбасадором разговарао о бројним актуелним темама, гдје је посебно истакао наше резултате када је у питању процес приступања Европској унији, односно добијање ИБАР-а, што ће нам омогућити да отпочнемо трајно затварање преговарачких поглавља.

Мандић је додао да сви чврсто вјерујемо да је Црна Гора наредна чланица ЕУ, те да ће то бити снажна порука охрабрења за остале земље кандидате, а посебно за бивше републике Југославије. Он је додао да је његов главни задатак на том путу очување мира и стабилности, спровођење кључних реформи и ефикасна борба против организованог криминала и корупције.

Амбасадор Милер се предсједнику Мандићу захвалио на пријему, честитајући му том приликом бројне резултате које је за врло кратак период постигао 28. сазив Скупштине, гдје је посебно истакао напоре на добијању ИБАР-а и кључна именовања у правосуђу.

„Сигуран сам да ћете имати велику и важну улогу у бољој и европској будућности Црне Горе“ – рекао је предсједнику Мандићу амбасадор Милер.

Амбасадор је закључио да је Црна Гора срце Западног Балкана и да има највећи потенцијал за даљи развој и напредак, те да ће и у наредном периоду радити на томе да помогне нашој земљи у остваривању њеног стратешког циља приступања ЕУ.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare