МАНДИЋ СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ ГРУПЕ ПРИЈАТЕЉСТВА ПАРЛАМЕНТА ГРУЗИЈЕ

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић разговарао је данас са делегацијом Групе пријатељства Парламента Грузије са Црном Гором.

Предсједник Мандић је прије свега делегацији пожелио добродошлицу и пријатан боравак у нашој земљи, изразивши увјерење да ће у своју земљу понијети лијепа осјећања и успомене.

Мандић је додао да нам је изузетно важно да са Грузијом имамо јако добре односе, истичући том приликом важност група пријатељства, додајући да су оне важан стуб парламентарне дипломатије.

Предсједник је делегацију Грузије упознао са бројним резултатима које је постигао 28. сазив Скупштине Црне Горе, посебно наглашавајући напредак на путу пуноправног чланства у ЕУ и у том контексту истакао добијање позитивног ИБАР-а.

Шеф делегације групе пријатељства Парламента Грузије Гиви Минанаџе се прије свега предсједнику Мандићу захвалио на пријему у име делегације, додајући да парламентарна дипломатија игра кључну улогу у добрим односима између земаља.

Он је истакао да наше двије земље имају врло добре односе, те да у наредном периоду треба додатно очврснути везе између наших народа, посебно у области културе и туризма.

Током састанка, саговорници су се сагласили да у будућности треба радити на отварању дипломатско-конзуларних представништава и на томе да Црна Гора постане приступачна локација за туристе из Грузије, гдје би велику улогу имало отварање директне авио линије.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Неопходан је међу православни дијалог.