МАНДИЋ СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ ГРУПЕ ПРИЈАТЕЉСТВА НАЦИОНАЛНОГ САВЈЕТА АУСТРИЈЕ

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић разговарао је данас са делегацијом Групе пријатељства Националног савјета Аустрије са Црном Гором.

Предсједник Мандић је прије свега делегацији пожелио добродошлицу, истичући да наша земља у континуитету има веома добру сарадњу са Републиком Аустријом.

Мандић је додао да је Скупштина Црне Горе изузетно поносна што заједно са парламентом Аустрије има један тако важан пројекат као што су Демократске радионице „Барбара Прамер“ који наше најмлађе уче основама демократије и људских права, апострофирајући да је управо прије пар дана уручио сертификате овогодишњим учесницима.

Коментаришући доношење ИБАР закона, предсједник Мандић је подвукао да је Скупштина Црне Горе урадила велики посао, посебно када се узме у обзир изузетно кратак рок који је имала за усвајање истих.

Предсједник је истакао да су кључни принципи политике коју представља мир, стабилност, као и поправљање економске ситуације, што је директно везано за борбу против организованог криминала и корупције, која сваким даном даје све више резултата.

Мандић је апострофирао да ће парламентарна већина и након добијања ИБАР-а бити у потпуности посвећена даљим реформама, како наша земља не би пропустила пружену шансу да у кратком року постане дио европске породице.
„Придруживањем Црне Горе Европска унија би послала поруку осталим кандидатима да процес проширења није завршена ствар.“ – истакао је Мандић.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare