Mandić priredio svečani prijem!

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić priredio je sinoć svečani prijem za članove delegacije Odbora za parlamentarne poslove Parlamentarne skupštine Frankofonije.


Koktel je upriličen na Vili ,,Gorica“, u susret sjutrašnjoj sjednici Odbora za parlamentarne poslove PS Frankofonije koja se po prvi put održava u Skupštini Crne Gore, a koja će ovom prilikom okupiti predstavnike petnaest delegacija iz više zemlja širom svijeta.
Zahvalivši na ukazanom povjerenju i želji da se ovakav, značajan međunarodni događaj organizuje u Crnoj Gori, predsjednik Mandić je istakao da mu je čast što je imao priliku da ugosti parlamentarce iz različitih zemalja svijeta, poručujući da opredjeljenje okupljenih da streme plemenitim ciljevima, budi nadu da će buduće generacije stasavati u pravednijem i boljem svijetu.


On je istakao da je ovo prvi frankofoni međunarodni događaj koji organizuje Skupština Crne Gore, te naglasio da članstvo u Parlamentarnoj skupštini Frankofonije za crnogorski parlament nije samo formalnost, već izraz predanosti međunarodnoj saradnji i izgradnji mostova između različitih kultura i naroda.


,,Ulazak u Frankofoniju otvorio je vrata za jačanje veza između Crne Gore i frankofonih zemalja u različitim sferama, od kulture do ekonomije, ali i potencijal da zajedno radimo na promociji frankofonih vrijednosti”, kazao je predsjednik Mandić.
🔗Detaljnije na sajtu Skupštine 🇲🇪

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare