Mandić pozvao da se sačuva život Milivoja Katnića: Kao neko koga je on progonio moramo biti svjesni da je život na prvom mjestu!

Poslanik DPS-a Oskar Huter pozvao je Viši sud da se utvrdi ko je taj koji „ubija“ Milivoja Katnića i u Skupštini obrazložio njegovo proceduralno reagovanje.

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić kazao je da je on bio progonjen od strane Milivoja Katnića ali da poziva tužilaštvo da pregleda Milivoja Katnića.

„VDT i SDT treba da povedu maksimalno računa o zdravlju Milivoja Katnića. Niko nema pravo da dovede čovjeka do smrti. Ova Crna Gora treba da bude pomirena i da ima dovoljno širine i razumijevanja da je ljudski život najdragocjeniji. Naši preci, na koje treba da se ugledamo, su jedni drugima uzimali život i nanosili su jedni drugima bol i patnju“, kazao je Mandić.

On je pozvao da se povede računa o životu Milivoja Katnića jer je svaki član zajednice Crnoj Gori bitan.

„Iz popisa u popis sve nas je manje. Što se tiče odgovornosti – svako može da odgovara. Sjećam se da je u našem postupku Milivoje Katnić govorio da i ako neko završi u zatvoru, ne mora značiti da je kriv i da važi prezumpcija nevinosti. Dakle, poštujući zakon, ali na prvom mjestu vodeći računa o životu čovjeka, a kao neko ko je bio teško povrijeđen od strane bivšeg GST-a, da se povede računa o njegovom životu“, kazao je Mandić.

Ministar pravde Andrej Milović je takođe reagovao i kazao da se preduzimaju mjere.

„Nije prvi put da neko štrajkuje glađu i žeđu. U svakodnevnoj sam komunikaciji sa UIKS-om. Katnić je odbio da bude smješten u Kliničkom centru. On ima pravo da štrajkuje glađu dok je u svijesti, a mi nemamo pravo da ga silimo da bude u Kliničkom centru. Ne smijemo stvarati pravni sistem gdje se mijenjaju sudske odluke samo zbog štrajka. Milivoje Katnić je dobio sve što je u mogućnosti našeg sistema, a sve što radi – radi na svoju ruku. I sve posljedice će biti zbog toga“, kazao je Milović.

Kako navodi, lično je on tražio da Katnić bude zadržan u bolnici, a Katnić je to odbio i potpisao da je svjestan toga.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Sramotate bilo mandicu za takav predlog mnogoje jada pocinio