МАНДИЋ ОБИШАО ИЗЛОЖБУ ПРОЈЕКТА СУНЧАНИ ГРАД У НИКШИЋУ

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић обишао је данас у пратњи предсједника Општине Никшић Марка Ковачевића изложбу идејних рјешења пројекта Сунчани град у Никшићу.

Предсједник Мандић се прије свега захвалио Ковачевићу на дочеку, истичући да је управо Никшић искорачио када су у питању капитални пројекти који су створили на стотине нових радних мјеста.

Мандић је подсјетио и на идеју првог човјека Електропривреде Црне Горе Милутина Ђукановића – оснивање Солар градње која запошљава више од 400 људи и која је омогућила имплементацију визије „производи гдје трошиш“, те да преко 3500 домаћинстава већ има уграђене соларне панеле и да је укупна досадашња инсталисана снага 50МW пројеката Солари 3000+ и 5000+. Када то упоредимо са ТЕ Пљевља која има укупну инсталисану снагу 200МW, онда можемо видјети какве је резултате постигла ЕПЦГ у изузетно кратком року.

Предсједник Скупштине је честитао добитницима прве награде на конкурсу за идејно рјешење пројекта Сунчани град, али је истакао и да ништа мање поштовање не заслужују и идеје које су освојиле друго и треће мјесто.

Мандић је закључио да је Сунчани град прилика да се ријеши стамбено питање бројних грађана Никшића, првенствено младих људи и незапосленост сведе на најмању могућу мјеру.

Предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић се захвалио предсједнику Мандићу на посјети, истичући да ће пројектом Сунчани град мање развијени дјелови Никшића добити модерни стамбено – пословни комплекс. Он је закључио да не сумња у подршку Скупштине Црне Горе, али и да очекује подршку Владе Црне Горе.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare