Mandić o rekonstrukciji i daljim političkim koracima!

Do kompletne rekonstrukcije Vlade doći će najkasnije do ljeta jer su rezultati u samo tri mjeseca impresivni, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić u emisiji “Referat”.

“Da su rezultati, koje je parlamentarna većina, zajedno sa Vladom, ostvarila u tri mjeseca, impresivni, pokazuju pohvale koje stižu sa međunarodnih adresa”, istakao je predsjednik parlamenta.
Mandić kaže da je realno da se rekonstrukrucija Vlade desi prije ljeta.

“U međuvremenu ćemo napraviti još zajedničkih pomaka i parlamentarna većina ali svakako i Vlada koja predano radi na mnogim stvarima. Razgovarao sam sa našim penzionerima koji imaju najniža primanja i ne mogu da dočaram koliko su oni srećni zbog činjenice da su im povećane penzije. I onima kojima nijesu povećane postoji jasna mapa puta da će sve biti usklađeno u odnosu na to koliko je ko izdavajao u Penzioni fond i to u vrlo brzom vremenskom periodu”, kazao je Mandić.

On je odao priznanje Spajiću i zbog realizacije popisa. Zaključio da Crna Gora mora nastaviti putem pomirenja, te naglasio da takav put nema alternativu.

Ipak ističe da će o nekim stvarima morati da popriča sa premijerom kako država ne bi narušila do sada ostvarene rezultate, naglašavajući da pod tim misli na slučaj turskog državljanina Binali Čamgoza.
“Ne vidim zašto rizikujemo pogoršanje bilo kakvog odnosa sa Turskom, a vidim iz izjave predsjednika Crne Gore da je i on dobio od ministra Turske jednu vrstu blagog prekora zašto Crna Gora nije izašla u susret turskim zahtjevima. U razgovorima sa premijerom otvoriću tu temu, da vidimo šta je veći i važniji interes za Crnu Goru”, kazao je Mandić.

On kaže da ni u šta nema bezgranično povjerenje, te shodno tome napominje da tako sumnja u tačnost pojedinih podataka koje mu dostavlja bezbjednosni sektor.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare