Mandić najavio podnošenje rezolucije o genocidu u Jasenovcu!

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić najavio je da će srpski poslanci predložiti Skupštini Rezoluciju o Jasenovcu.

„Pošto smo upravo čuli stav koji će premijer predložiti na sjednici Vlade a vezano za rezoluciju o Srebrenici, srpski poslanici će predložiti Skupštini Crne Gore da usvoji Rezoluciju o Jasenovcu. Očekujemo stopostotnu podršku“, kazao je on.

Mandić tvrdi da u ovom određivanju prema Srebrenici – jedan zločin kakav je Jasenovac treba da osudi i crnogorski Parlament.

Premijer Milojko Spajić kazao je u Skupštini da će podržati Rezoluciju o genocidu u Srebrenici i da nema ništa protiv nje.

„Zašto to govorim – mi smo se obavezali da ćemo voditi proevropsku politiku. Ja razumijem da je nekome u interesu da se digne tenzija sa Srbijom. Nama kao državi to nije interes. 40 i nešto posto turista koji dolaze u Crnu Goru su etnički Srbi. Ti ljudi će definitivno imati konsekvence. Vi ne brinete o turizmu“, kazao je Spajić.

Dodaje da je Crna Gora nezavisna država i da ima svoju politiku ali da ima razumijevanja za stav Srbije, tzv. Kosova, Bosne, Makedonije.

„Želimo partnerske odnose a ne da se fajtamo sa njima. Ne želimo da stajemo na stranu bilo koga, ne želimo da izgleda da smo stali na stranu BiH protiv Srbije. Oni imaju svoje probleme, a ne želimo da ih svađamo. Mi želimo da spustimo tenzije“, kazao je Spajić.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Proklet bio svaki srbin koji je glasao ove zapadnjacke izdajnike