Mandić – gost u ,,Argumentima“- mi se učimo demokratiji- Dogovor kuću gradi!

Kaže da je za promjene u izbornom zakonodavstvu potrebna dvotrećinska većina, ali ako postoji volja svaki problem, kako kaže, može da se riješi.

 „Ne treba u politiku unositi mnogo ličnoga, i što je bilo u prošlosti treba ostaviti iza nas“, smatra Mandić. 

„Mi se učimo demokratiji, i treba da pokušamo da dostignemo demokratske standarde, ali da ličnu notu, koja postoji svuda i u britanskom parlamentu, da ona nije dominantna da vas spriječi da odradite ono zbog čega ste na poziciji“, naveo je Mandić i naglasio da se javni posao mora raditi u interesu građana.

Ponavlja da Vlada ima posebnu odgovorost u ovom vremenu.

„Postoje konkretna obećanja i Vlade i parlamentarne većine, koja moraju da budu realizovana, a da bi to realizovali moramo se oslanjati jedni na druge. Ako budemo učestvovali u „udaranjima ispod stola“, mislim da ćemo sporo doći do cilja koji je postavljenj“, ocijenio je Mandić.

Predsjednik Skupštine je dalje rekao da je zadovoljan odnosom koji je parlamentarna većina pokazala od potpisivanja sporazuma. 

„Ja želim da vjerujem ljudima iz Vlade, kao što i oni mogu da vjeruju meni“, smatra Mandić.

Ponovio je da je želja Koalicije „Za budućnost Crne Gore“ bila da u Vladi učestvuje URA. 

„Premijer je taj koji sastavlja svoj tim“, rekao je Mandić, i naglasio da su u ZBCG imali stav da je parlamentarna većina bolja kada je brojnija. 

Komentarišući tešku retoriku koja je obilježila sjednicu na kojoj je izabran za predsjednika Parlamenta, Mandić kaže da se u Parlamentu izgovaraju oštre formulacije.

„Ja sam neko ko je godinama bio u opoziciji, i sami smo koristili oštar vokabular, i neke izjave sa ove distance procjenjujem da su prejake. Sa ove distance mislim da je mnogo toga moglo lakše da se kaže. Noć je bila teška, posebno meni, jer nijesam očekivao da će biti toliki napad. I sve te konstrukcije su se odnosile na prošlost. Ali neko je želio da kroz nametanje te priče, jedan značajan dio građana Crne Gore zadrži u tim podjelama. DPS je oduvijek tražio neke nove linije podjele, i nikada nije postojala želja da se uključi i ona druga Crna  Gora. Veoma sam srećan i ponosan kada sada uđem u Vladu ili Skupštinu, i kada vidim one iste činovnike koji godinama nijesu smjeli da izgovore bilo šta, da iskažu svoj stav, a koji su sada  slobodni da mogu da kažu šta god žele. Slobodu im niko ne može oduzeti“, saopštio je Mandić. 

Izvor: 083

 

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare