Luka Tapušković: Bravokomšije! Beskičmena politika ministarstva poltronizam DPS-a i Alojzije Stepinac!

Eto dođe i taj momenat da branim Crnu Goru jer su zatihnuli dežurni branioci koji je brane samo od Srbije i Srba iz Crne Gore. Ne znam koliko ste ispratili medijske naslove prethodna dva dana ali otprilike su glasili ovako: Brod Jadran je hrvatski a ne crnogorski, da ostane ploča u Morinju (ona na kojoj piše o velikosrpskoj agresiji u zločinu u kom niko nije ubijen), a pominje se usred kotorske katedrale ustaša u mantiji Alojzije Stepinac.

Sve su to iskazali ministri susjedne Hrvatske prethodna dva dana povodom obilježavanja Dana Hrvata.

Jedini koji je adekvatno odgovorio ovih dana je Dragan Krapović, ministar odbrane dok se Filip Ivanović, šef diplomatije Crne Gore živ ne čuje. Iako je postojao itekako velik motiv da priupita hrvatske ministre, zašto oni, primjera radi, ne postave ploču na zloglasnom logoru Lora, gdje za razliku od Morinja ima ubijenih mučenika iz nikšićko-šavničke grupe, već se bave pitanjima Morinja i to klasičnim vidom etiketiranja srpskog naroda preko „velikosrpske agresije“, Ivanović to nije uradio. Nikakve reakcije nije bilo, a šta je razlog, nije poznato.

Možda i najgore i najogavnije od svega je upravo sledeća rečenica hrvatskog ministra odbrane koji je citirao ustašu u mantiji Alojzija Stepinca – „Svaki kamen u Boki Kotorskoj govori hrvatski“. Znajući za tihe teritorijalne pretenzije koji isti imaju za Boku, ovo je moralo da izazove makar nekakvu reakciju ministarstva i Vlade. Ali – ćute. Muk.

Elem, prethodna dva dana je Vlada Milojka Spajića, izuzev Krapovića, toliko ponižena da je to diplomatski nevjerovatno. Ne samo Vlada, nego i čitava Crna Gora. Ne da su sramne izjave koje su sebi dopustili hrvatski ministri nego je tako nešto nezabilježeno u novijoj istoriji. Vjerovatno su navikli na vrijeme kad su DPS-SDP vlasti rado išle na proslavu Oluje i Bljeska, kada se po Crnoj Gori „bravokomšijalo“, pjevali raznorazni Tompsoni i kad se dijelu naroda koji su nacionalno Srbi prijetilo traktorijadama.

Taman da napravim poređenje. Dođete vi nekom u kuću kao gost na slavu, jer vam je neko iz te kuće rođak (Hrvati u CG). A onda tvrdite da u kući mora da stoji natpis da je drugi rođak (Srbin) agresor i da veličate svog prađeda koji je pretke tog rođaka klao, odnosno podržavao koljače. Malo je mimo bontona političkog…

A nije teško da se pokaže malo kičme. Eto, ministri iz Hrvatske dođoše iskazaše svoje stavove, i odoše. Crna Gora se u čudu nađe. Mimo Krapa. Dajte brate malo kičme, 30 i kusur posto je Srba u Crnoj Gori koje ova dvojica etiketiraju u NAŠOJ zajedničkoj kući iako su domaćinski ugošćeni. A i pored toga, iako su gosti, traže stvari koje im ne pripadaju a koje jesu suštinska imovina Crne Gore. To ne da predstavlja diplomatski skandal – definicija je toga. Protestna nota zbog ovih izjava, saopštenje, makar nešto! DPS znamo da se neće oglašavati, već su napali Krapovića zbog otkazivanja sastanka, a koji bukvalno brani te interese vječne i prevječne Crne Gore koju i DPS voli da brani, ali samo od Srba…

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ne može lećeti onaj ko je navikao da puzi! Sramno je ko nas predstavlja i trpi ovaj fukarluk u našoj zajedničkoj kući! Budite bar toliko časni da podnesete ostavke jer nijeste dostojni da predstavljate Crnu Goru.

Reakcija Nato ministra Krapovica je bila toliko jadna da je bolje bilo da je nije ni davao