Ljubav bez granica! Nermin Abdić u zanosu pričao o Milu Đukanoviću!

Poslanik Demokratske partije socijalista Nermin Abdić u emisiji Stav na TVCG, odgovarajući na pitanje šta je značila izjava predsjednika DPS-a Danijela Živkovića da će u slučaju hapšenja bivšeg predsjednika DPS-a i Crne Gore Mila Đukanovića odgovor biti radikalan, kazao da će ta partija u tom slučaju imati “adekvatan odgovor koji će biti usaglašen da organima partije”.

Navodi da je Milo Đukanović meta svih medija i političkih protivnika i iz drugih država i iz Crne Gore više decenija.

“To je lider koji je prvi imao petlje da se nađe sa druge strane Slobodana Miloševića, Crna Gora je u jednom fer i demokratskom referendumu 2006. godine postala nezavisna, krenula svoj evropski put, nakon čega je kao samostalna država postala članica NATO alijanse. To su zasluge lično Mila Đukanovića. Ne zaboravite da je bio meta predsjednika susjedne države Vučića i citiram, atentata na njega samog koji se spremao tokom izbora 2016. godine. I nije slučajno da jednu takvu personu dovodite u kontekst inkriminacije”, istakao je Nermin Abdić.

Kažu da su protiv svake vrste političkog revanšizma.

“Mi nemamo ništa protiv da i sudstvo i tužilaštvo jednom za vazda završe priču koja traje 20 godina da vidimo da li postoje neki elementi koji su njima interesantni. Jer je to tema susjedne države koja želi da ospori put Crne Gore”, tvrdi Abdić.

Naglašava da u DPS-u ne podržavaju politički revanšizam.

“Podržavamo sve ono što su odluke državnih organa. Koji će biti odgovor u slučaju da se to desi to će biti odluke na organima partije. Odgovor će biti adekvatan, a kakav će biti to je naša stvar”, istakao je Abdić.

Komentarisao je i najavu bivšeg funkcionera DPS-a Duška Markovića o osnivanju partije, i istakao da svako ima pravo da bira i da bude biran, te da ne vidi problem u tome.

“Mi imamo stabilno biračko tijelo, i pokazali smo to u više izbornih procesa”, istakao je Abdić i naveo da DPS drži čas demokratije u Crnoj Gori.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare