Lazoviću i Katniću određen pritvor!

Milivoju Katniću i Zoranu Lazoviću je određen pritvor u trajanju do 30 dana, zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, kazala je savjetnica za odnose s javnošću podgoričkog Višeg suda Marija Raković.

Advokati Lazovića su prethodno zatražili izuzeće sudije Šćepanovića ali je predsjednik Višeg sudataj zahtjev odbio.

Katnić i Lazović uhapšeni su prekjuče, a SDT sumnjiči Lazovića da je formirao kriminalnu krupu čiji su članovi navodno postali Katnić i ranije uhapšeni specijalni tužilac Saša Čađenović.

Osim toga, prema nezvaničnim informacijama, Lazović se tereti da je umiješan u slučaj “Belivuk” da je odobrio skidanje zabrane ulaska u Crnu Goru iz Beograda Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, a Katnića da mu je u tome pomogao.

“Čujem da ću da budem uhapšen specijalni tužioče, ja sam tu, niđe ne idem, nema potrebe da se pravi cirkus, samo kažite kad da dođem”, sadržaj je pisma koje je Glavnom specijalnom tužiocu 12. marta poslao Zoran Lazović.

To je sinoć saopštio branilac Zorana Lazovića, Zoran Piperović.

“Lazović je i prije i poslije toga, mogao da ode kod svjedoka, Bakovića i kaže im što da pričaju ako ga uhapse. Lazović to nije uradio. Fakat je da to nije uradio”, kazao je Piperović.

Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić štrajkuje glađu i odbija da primi terapiju, javila je sinoć TV E.

Kako javlja taj medij Katnić se na taj korak odlučio nakon što mu je bilo određeno tužilačko zadržavanje od 72 časa.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare