Lavrov razgovarao sa Dačićem, Đurićem i Brnabić!

Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov razgovarao je telefonom sa predsjednicom Narodne skupštine Republike Srbije Anom Brnabić, ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem i ministar spoljnih poslova Markom Đurićem o situaciji na Kosovu i kontaktima na visokom nivou, saopštilo je Ministarstvo spoljnih polova Rusije.

„U duhu strateškog partnerstva razmatrana su ključna pitanja bilateralne saradnje. Potvrđena je obostrana spremnost za jačanje saradnje i nastavak dijaloga na visokom i najvišem nivou, kao i u međuresornom formatu“, navodi se u saopštenju..

U saopštenju se ističe da su razmotreni problemi zajedničkog rada na multilateralnim platformama, prije svega u sistemu UN.

„Konstatovana je sličnost pristupa i obostrana želja za nastavkom koordinisanih aktivnosti u cilju rešavanja ključnih pitanja međunarodne agende. Izražena je namjera obje strane da se odupru zlonamjernim pokušajima revidiranja pojedinih istorijskih događaja na Balkanu. Ističe se nedopustivost kačenja politizovanih etiketa državama i narodima“, dodaje se u tekstu.

Kako se navodi, povećana pažnja je bila posvećuje situaciji na Balkanu, rješavanju kosovskog problema, situaciji u i oko Bosne i Hercegovine. Konstantovano je jedinstvo u potrebi oslanjanja na međunarodno pravo i fundamentalne rezolucije Savjeta bezbjednosti UN 1031 i 1244.

Razgovor je obavljen na inicijativu srpske strane.

(Sputnjik)

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare