Kvadrat efendija Ibrahimović : EU nema alternativu!

Crna Gora, kao ni ostale države regiona, nemaju alternativu Evropskoj uniji i evropskim vrijednostima pa je, u tom pravcu, veoma važno da sve političke partije evroatlanske orjentacije i njihovi lideri sarađuju na tom putu, saglasni cu predsjednik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović i ambasadorka Češke Republike u Crnoj Gori Janina Hrebičkova.

Kako je saopšteno iz BS-a, u otvorenom i prijateljskom razgovoru Hrebičkova je istakla da je Češka prijatelj Crne Gore i njen iskreni saveznik na putu pristupanja EU, te da će i u narednom periodu dati doprinos dinamici integracionih procesa Crne Gore.

„Ibrahimović, istakao je da Crna Gora veoma cijeni pomoć prijateljske Češke u procesu pridruživanja Crne Gore Evropskoj uniji kao i lični doprinos ambasadorke Hrebičkove u saradnji dvije države i podsticanju evropskog puta Crne Gore. Sagovornici su istakli važnost političke stabilnosti u državi, kao preduslova na putu ka punopravnom članstvu“, navodi se u saopštenju BS-a.

Tokom razgovora je bilo riječi i o aktuelnoj političkoj i bezbjednosnoj situaciji na globalnom nivou, sa posljedicama na evroatlansku perspektivu Zapadne Evrope.

Sastanku u Podgorici prisustvovao je i poslanik Bošnjačke stranke Admir Adrović.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare