Krvavac: Ivane Vukoviću smanji nervozu!

Šef kabineta premijera Branko Krvavac reagovao je nakon što je potpredsjednik Demokratske partije socijalista Ivan Vuković danas objavio snimak njegovog TV gostovanja iz 2019. godine.

Krvavac kaže kako razumije Vukovića jer je može objasniti da su 193 evra veća od 700.

„Međutim, ja Vam nisam adresa za nervozu zbog toga što smo građane brzo uvjerili da ste ih predugo varali da za njih nema novca, dok je moralo biti za sky „patriote“. Moram priznati da imate dar da prednjačite u promašenim temama. Izgleda da ste, u međuvremenu, lansirali novu teoriju u kojoj samostalni savjetnik donosi odluke u vladi koja nije bila za smanjenje poreskog opterećenja na rad na zadovoljstvo građana i privrede“, ističe on.

Kazao je kako nije mogao uticati na tadašnje odluke.

„Elem, sa timom Ministarstva finansija tada je urađena analiza, a uzet je u obzir tadašnji poreski ambijent gdje, nažalost, nije bilo političke volje za obračun sa sivom ekonomijom koja je postojala na svim nivoima da biste nahranili apetite partijskih drugova… Na odluke koje su donošene, nekada ni visoki rukovodni kadar nije mogao uticati, a kamoli ekspertski kadar. To je vama najbolje poznato jer ste funkcioner dugogodišnje vladajuće partije, a ja to nikada nisam bio“, navodi on.

Kaže kako je profesionalno i odgovorno radio svoj dio posla, dok su odlučivali oni koji su svojom funkcijom stajali iza tih odluka.

„Na Vašu žalost, sa pozicija u kojima imam mogućnost da odlučujem na dobrobit građana, mi nemamo obaveze prema sky patriotama i otimanju od građana zarad zadovoljavanja raznih interesnih struktura. To je razlika između sistema vrijednosti koji zagovaram ja u odnosu na Vas“, zajključio je.

Prethodno je  potpredsjednik Demokratske partije socijalista Ivan Vuković objavio video snimak na kojem se, kako on tvrdi, šef kabineta predsjednika Vlade Branko Krvavac svojevremeno zalagao da minimalna zarada bude 222 eura.

Riječ je, kako ističe Vuković, o snimku iz 2019. godine, pri čemu je on juče kazao kako je Krvavac tada radio u Ministarstvu finansija, u Vladi koju je predvodila Demokratska partija socijalista.

„Pet godina kasnije, isti čovjek i njegovi partijski drugovi kritikuju ekonomsku politiku DPS jer je minimalna zarada bila 222 eura. Obraz đon“, dodao je Vuković.

Na snimku koji je objavio Vuković, Krvavac navodi kako je radna grupa, u kojoj su bili predstavnici niza institucija, razmatrala više scenarija koji se tiču povećanja minimalne zarade u Crnoj Gori.

„Analizom scenarija, kao najpovoljniji označen je onaj uz povećanje od 15 procenata, odnosno 222 eura“, kazao je on.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare