Kraj krize u Budvi! Dokić potpredsjednica!

Jasna Dokić izabrana je potpredsjednicu Opštine Budva. Za njen izbor glasalo je svih 17 odbornika DF-a, odbornik SNP-a, kao i nezavisni odbornik Mladen Kažanegra.

Protiv je bila opozicija iz redova Demokrata, URA i SDP.

Ovim je Skupština opštine ispunila jedna od tri uslova da ne bude uvedena prinudna uprava.

Pohvalivši obrazovanje, da je bila najbolji student, da je majka troje djece te da ispunjava sve profesionalne uslove da bude potpredsjendica Opštine, odbornica Demokrata Dragana Kažanegra Stanišić je kazala da joj nije jasno zašto punih četiri mjeseca od kada je predložena, Jasna Dokić nije izabrana za potpredsjednicu Opštine.

„Ono što me interesuje, spekuliše se da ste u prethodnom periodu bili članica DPS i šefica kabineta tadašnjeg potpredsjednika Svetozara Marovića. Ukoliko to nije tačno neka služi na čast onima koji su to iznosili“, kazala je ona.

Prema njenim riječima, odbornici je trebalo da traže ostavku Mila Božovića i izbor Dokić za predsjednicu.

„Izglasaće vas, ali to nije rješenje, Biće uvedena prinudna uprava, to odgovara Mandiću, jer samo želi da makne politički teg oko vrata jer ide rekonstrukcija Vlade“, naglasila je ona.

Bojana Pićan (NSD) navela je da je još prošle godine pohvalila rad Dokić ne čelu Vodovoda i kanalizacije Budve.

„Od početka sam govorila da podržavam svaki predlog Mila Božovića koji aminuje predsjednika partije Andrija Mandić“, naglasila je ona.

Predsjednik SO Nikola Jovanović naglasio je da su došli u ovu poziciju jer od novembra nijesu bili kadri da to urade.

„Zahvaljujem se Milu Božoviću koji je na naš predlog prihvatio i predložio Jasnu Dokić za potpresjednicu, kako bi laške funkcionisalo. Bitno je da vidimo kako će se izjasniti odbornici „ budva na prvom mjestu- Milo Božović“, koji nijesu dolazili na sjednice , odlagali sjednice, ali evo tu smo i gledamo se u oči. Da vidimo da li ono što čujemo da ćete i glasati“, kazao je Jovanović.

Jasna Dokić kazala je da je prihvatila kandidaturu na predlog Božovića. Navela je da će raditi po zakonu i transparentno , te da će njen tim činiti ljudi koji rade u Opštini. Navela je da je radila u kabinetu tadašnjeg predsjednika SO , kada je bio Marović i da je sama izašla iz te priče, te da je posle od DPS-a dočekala da bude uhapšena.

„Da sam radila nezakonito, nikada se ne bih prihvatila kandidature“, kazala je ona.

Nezavisni odbornik Mladen Kažanegra podsjetio je da je bio minulog ljeta optuživan za izdaju, kada su on i tri odbornika DF-a tražili da bude izabran potpredsjednik Opštine.

Željko Franeta (Demokrate) poručio je da nema sreće kada vidi kako radi parlament.

„Ovo je najgori mogući scenario koji je mogao da zadesi parlament. Ovo je brak iz interesa zavađenih strana“, kazao je on.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare