Ковачевић отворено о представи “ Изложене“ око које се подигла прашина у никшићком позоришту!

Предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић казао је да с обзиром да је јуче у послеподневним часовима стигао из Брисела релативно касно је прочитао актуелне вијести и тек данас се боље информисао о одређеним дешавањима.

„Уочавајући да је настао проблем у комуникацији између умјетничког директора Никшићког позоришта Јанка Јелића и представника једне невладине организације која је жељела да промовише одређени друштвени проблем кроз позоришну представу желимо да помогнемо у овој ситуацији коју многи користе за друге сврхе.

Уважавајући труд Независне театарске сцене Бунт да на начин на који мисле да је добар укажу на различите облике и форме дискриминације и насиља над женама, уз захвалност умјетничком директору Никшићког позоришта Јанку Јелићу што је кроз свој став покренуо јавну полемику и омогућио да се свјетла јавности снажније упере ка овом проблему, Општина Никшић ће омогућити играње представе „ИзлоЖене“ у Никшићком позоришту и штавише бити покровитељ тог догађаја.

Јавна полемика која је настала по овом питању без обзира на различите ставове је корисна управо за проблем на који се жељело указати а сама представа сада ће добити публицитет који можда не би имала да су се ствари другачије одвијале“, поручио је предсједник Ковачевић.

Предсједник истиче да из наших различитости треба да извлачимо оно што је корисно за читаво друштво, без међусобног осуђивања, са жељом да једни друге мало боље разумијемо.

„Да би се боље разумјели неопходан је дијалог.

У то име Општина Никшић ће осим играња представе у наредном периоду организовати и низ трибина и округлих столова које говоре о проблемима са којима се жене у нашем друштву суочавају а који очигледно једном великом броју људи нису видљиви“, закључио је предсједник Ковачевић.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare