Kovačević: Očekujem da uskoro dođe do rekonstrukcije Vlade!

Poslanik Nove srpske demokratije i predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević istakao je u izjavi za Adria televiziju da je vlast u Crnoj Gori stabilna. Dodaje da uprkos tome što opozicija insistira na nestabilnosti, parlamentarna većina iz svega izlazi sve jača, što će u krajnjem rezultirati najavljenom rekonstrukcijom Vlade, za koju Kovačević očekuje da će se desiti u junu.

Vlast u Crnoj Gori stabilno funkcioniše, ocijenio je Kovačević.

„Parlamentarna većina odrađuje svoj dio posla, Vlada za sada odrađuje svoj dio posla i sve ide ka tome da imamo rekonstrukciju Vlade u ovoj godini, čak i ranije nego što je to najavljivano, a to je jun mjesec. Nadam se da će to biti brzo realizovano. Rezultati govore da bi to tako trebalo da bude. U okviru parlamentarne većine, koalicija ,,Za budućnost Crne Gore“ i Andrija Mandić sa mjesta predsjednika Skupštine, pokazuju da unose stabilnost u djelovanje parlamentarne većine“, rekao je Kovačević.

„Istu tu stabilnost prenijećemo i u Vladu. Normalno je da onda kada imate predstavnike svih činilaca parlamentarne većine u Vladi da to čini i tu Vladu i parlamentarnu većinu stabilnijom. Očekujem naravno od budućih ministara iz redova koalicije ,,Za budućnost Crne Gore“ da djeluju na isti onaj način na koji djeluju svi naši funkcioneri koji imaju priliku da vrše vlast, bilo na lokalnom nivou bilo u preduzećima. Tako da će sigurno u skladu sa tim i sama Vlada imati jedan kvalitet više i djelovati mnogo bolje u onim oblastima u onim oblastima i resorima u kojima budemo imali naše ministre“, naglašava naš sagovornik.

Što se tiče glasanja o Rezoluciji o Srebrenici, Kovačević kaže da ni parlamentarna većina ni Vlada nijesu formirane na osnovu tog pitanja.

„Jasno je da o tom i mnogim drugim pitanjima imamo različite stavove, ali mi smo Vladu i parlamentarnu većinu uspostavili po onim pitanjima o kojima imamo isti stav. Kada sve to uporedimo sa tim šta bi bila alternativa – da to zaista bude neka vrsta kamena spoticanja i neke nerješive enigme za parlamentarnu većinu i samu Vladu – mi vidimo da je situacija takva da bi to na neki način vratilo Demokratsku partiju socijalista u igru da na neki način vrše vlast u budućnosti. Mi to ne želimo, to je jedan od prioriteta naše politike. Tako da ostajemo pri svojim stavovima, a gledamo ono što je najbolje za građane Crne Gore“, podvukao je Kovačević.

Prema njegovim riječima, situacija u Opštini Nikšić je stabilna.

„Mogu sa zadovoljstvom da kažem da je to u prethodnih tri ili četiri godine od promjene vlasti 30. avgusta 2020. godine vjerovatno najstabilnija vlast u Crnoj Gori koja nije imala nikakvih trzavica. Ostalo nam je još godinu dana mandata. Nadam se da to godinu dana nećemo pokvariti, nema ni razloga za to. Postigli smo zaista mnogo toga, upravo ovih dana je i treća godišnjica otkada smo stupili na funkcije, tako da mislim da ćemo imati čime da se pohvalimo i sa čime da izađemo pred građane naredne godine. Konstituenti vladajuće većine u Opštini Nikšić gledali su kako da na najbolji način reprezentuju volju građana iskazanu na izborima, što je uvijek najbolji put da jedna vlast bude stabilna i dobro radi“, zaključio je Kovačević.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare